Skocz do zawartości

Do zapalonych cruiserowców

DziadekJarek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dla Dziadka Jatka. Po bardzo dawnej przygodzie z Junakiem i Simsonem (ok.30 lat temu z okładem) zdecydowałem się kupić sobie maszynkę . Powsiadałem na różne pojeździłem na różnych i padło( również ze względu na cenę) na Kawę VN1500 Mean Streak z 2003r. Czytałem na temat pierwszych ,drugich- w karierze motocyklisty- motocykli i trochę dygałem ale jak ruszyłem , poskręcałem popędziłem moto, to się okazało, że to bardzo wdzięczna maszyna. Więc jeżeli przesiadasz się z moto na moto bez przerw i z jakimś doświadczeniem to nic się nie bój- pod warunkiem, że nie jesteś rachitycznym egzemplarzem-ze względu na ciężar motocykla.

Jak już dałeś radę z 600-ką czy 800-setką to wal w 1500-1600 bez stresu. Tych Kaw nie ma za dużo ale jak ktoś tu napisał to również zaleta a z częściami w praktycznie bezawaryjnych modelach to mit. Hamulce są ze sportowca-dwie tarcze z przodu- znakomite. Nie będę się rozpisywał bo o tym modelu napisano już trochę . Dziś może wybrał bym 1600 w wersji limitowanej z bardzo ładnym malowaniem przy którym nic bym nie zmieniał ale tyle tu rad , że na pewno coś dla siebie znajdziesz> Powodzenia-jeśli do tego czasu już czegoś nie kupiłeś.

Pozdrawiam też Wszystkich , którzy w świetny- moim zdaniem- sposób zajęli się tematem

........... Wybierz się do Pana Wojciecha Hause do podwarszawskich Broniszy (spod Jego salonu widać Pałac Kultury w Warszawie) i obejrzyj ofertę cruiserów (całość na motomoto.pl; firma nazywa się POLKOM). Ja zakupiłem tam moje pierwsze moto w życiu, cruiser 805 ccm, coś czego szukasz. Nie tylko znajdziesz tam super wybór motocykli, ale jak naprawdę w niewielu salonach nieautoryzowanych, spotkasz się z niezwykle profesjonalna, miłą i nad wyraz uprzejmą obsługą w osobie Pana Wojciecha Hause. Rozmawiaj z właścicielem, a będziesz niezwykle zaskoczony możliwościami negocjacji, a ponadto rabatami na akcesoria, kask, odzież itp. Jestem niezwykle cierpliwy, uparty i konsekwentny w poszukiwaniach najlepszych ofert (wychował mnie rynek niemiecki). Firme POLKOM znalazłem w internecie na otomoto.pl i allegro i nigdy już nie dokonałbym zakupu gdzie indziej. Nie mam żadnego interesu w wychwalaniu tego właśnie salonu, ale tak znakomicie obsługiwano mnie tylko w Niemczech i Austrii i to tez nie zawsze (a jestem niemieckojęzyczny), w Szwajcarii odrobinę gorzej. Wejdź na stronę Polkomu, zatelefonuj do Pana Wojciecha, pogadaj, powołaj się na klienta z Poznania, który w październiku zakupił Suzuki Boulevard C50T biało - niebieski (nowy) i przekonaj się, pozdrawiam serdecznie, daj znać, gdy już coś zakupisz !!! Szczęśliwego Nowego 2012 i szerokości !!!

Czolem,

kupiłem swojego Midnight Stara w Polkomie.

Moto w porządku, ale

- nie dostałem wszystkich faktur, mimo, że się konkretnie w tej sprawie umówiłem z Panem Wojciechem

- chciałem moto ubrać i mimo kolejnych telefonów, kontaktów, sprowadzanie gadżetów i montaż trwał zamiast tygodnia trzy tygodnie, a gdy przyjechałem dogadać szczegóły to okazało się, że części nie takie jak się umówiliśmy, a jednej z nich na moim moto nie ma, mimo, że wcześniej była - więc po odbiorze znowu przyjeżdżałem na odzyskanie...

- dopiero przy odbiorze okazało się, że obiecywane dwa kluczyki oznaczają jeden do stacyjki, a drugi do kufrów - czujecie temat - siadam, wkładam kluczyk do stacyjki i nie mogę przekręcić. Wracam, Pan Wojciech wychodzi ze mną i mówi, coś w stylu: "aha, no tak, faktycznie, bo to kluczyk od kufrów, a do stacyjki to jest ten drugi...". Ja zamurowany, ale przecież nie wszystko sprawdzasz, gdy oglądasz moto... Pytam, słysze odpowiedź, to wierzę, a tu niestety okazało się, że trzeba było sprawdzić każdy detal... Pan Wojciech mówi, że dorobi... Że przyjedzie do mnei do roboty i weźmie orginał i dorobi dwa komplety, nie weźmie za surówkę kluczyka, a tylko za dorobienie... ale nie odzywa się, ja dzwonię, facet mówi, że przyjedzie jutro, potem, że jutro, itd... W końcu dorabiam sobie sam, za dużo mniejsze pieniądze, niż miała kosztować robocizna u Pana Wojciecha...

A kluczyk powinien pasować i do stacyjki i do kufrów.

Na pytanie w czasie oglądania moto, czy są trzy komplety kluczyków, pan Wojciech odowiedział, że są dwa, bo to wersja US, a trzy to są w Europie - ok, tylko Pan Wojciech nie powiedział, że to dwa różne kluczyki, a nie dwa takie same...

jaka rekompensata?

dwa bryloczki gumowe z napisem yamaha po 4 pln sztuka... niezłe...

podsumowując.

Zaufania nie mam, rozczarowałem się w kilku kwestiach, nie polecam. Jak moto ok, to wiadomo, że będzie dobrze śmigać, ale organizacja sprzedaży i wiarygodność - słabiutko...

pozdrowienia