Leocratus Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nie wiem właściwie czy piszę w dobrym miejscu, więc wybaczcie jeśli nie. Pewnie niektórzy z was (jeśli nie większość) słyszeli o grupie R2 www.rkwadrat.pl. Jestem z Poznania i zastanawiam się czy w moim mieście nie można by utworzyć takiego oddziału. Z tego co wiem oprócz Krakowa gdzie wszystko się zaczęło dzieje się jeszcze coś w Warszawie. Może ktoś z tej grupy czyta to forum i zechciałby zainteresować się tą sprawą. Ja ze swojej strony deklaruje chęć uczestnictwa w projekcie (jeśli coś się wyklaruje). Słyszałem o szkoleniach itd. Myślę, że znajdą się też inny chętni do współpracy. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest kwestia kilku miesięcy, a minimum roku jeśli nie więcej. Prośba też do Adminów. Może ktoś z Was mógłby objąć patronatem tą akcję. Pozdrawiam. Cytuj :: freerider - tak po prostu :: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 poszukaj tematów o ratownikach, dowiesz się więcej. grupę warszawską szkolił r2, poza tym motocykl jeździ w legnicy, olsztynie - ale to są własne maszyny pogotowia (tam się jakoś da zakontraktować i ując w przepisy ich pracę, w przeciwieństwie do krakowa), prywatnie również w sosnowcu bodajże. natomiast co do inicjatywy oddolnej: popatrz sobie na perypetie rybnika, gdzie zbiórka na motocykl trwała kilka lat, i to z wielkimi imprezami...pewnie, że warto. tylko kto ma dość siły, żeby bez końca tłuc łbem w urzędnicze procedury i pustą kasęjsz ps. no i mam temat z radomia Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi