luki69 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 A dla osiemnastolatka z pierwszym moto ile takie ubezpieczenie może kosztować? Bo zastanawiam się czy jest sens brać starego jako współwłaściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 niekoniecznie +50% za wiek. dają od 50 do 20%. Ja mam 25% zwyżki... i 25% zniżki w PZUDostałeś 25 % zniżki i jeszcze gratis 25% zwyżki ? Hahaha nieźleCo do 68 zł (też tyle płaciłem) to chciałem jeszcze zauważyć że OC w moto wzrosło prawie o 20% w stosunku do zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ja też mam i zwyżkę i zniżkę. Pamiętajcie, że to % - nie sumują się do zera ;)Kwota jest i tak i tak niewielka - moim zdaniem nie warto brać współwłaściciela, tylko wypracowywać sobie swoje niewielkim kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PZU Wrocław Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Podstawowa stawka OC za motocykl obecnie w PZU to 180 zł. Przy maksymalnych zniżkach i kontynuacji to 68 zł/rok. Jeżeli właściciel lub współ- ma poniżej 26 lat, to są odpowiednio zwyżki od 30-50%. Natomiast jeżeli kupujesz motor z OC i tylko je przepisujesz, to do końca okresu zachowujesz zniżki poprzedniego właściciela, a w kolejnym roku Agent (Agentka) powinien policzyć wg. wypracowanych zniżek (max. jest po 8 latach bezszkodowej jazdy). Jeżeli Agentka popełni błąd, to będzie musiała do kasy PZU sama dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (...)Natomiast jeżeli kupujesz motor z OC i tylko je przepisujesz, to do końca okresu zachowujesz zniżki poprzedniego właściciela, a w kolejnym roku Agent (Agentka) powinien policzyć wg. wypracowanych zniżek (max. jest po 8 latach bezszkodowej jazdy). Jeżeli Agentka popełni błąd, to będzie musiała do kasy PZU sama dopłacić.To mnie teraz zdziwiłeś, bo ja jak kupiłem moto i przepisywałem OC (zostałem w PZU) to musiałem dopłacić różnicę w zniżkach/zwyżkach w stosunku do poprzedniego właściciela i mnie. Faktem jest, że było to dwa lata temu, więc może coś się zmieniło... Jeszcze mam tylko jedno pytanie - czy zwyżka za wiek jest do 26 roku życia? bo ja myślałem, że do 25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi