Skocz do zawartości

Rozebranie zegarów czy warto?

slawekmistrz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co To za trudnoc........Kazdy kto posiada chociaz troche zdolnosci manualnych.....a (Chyba Kazdy motocyklista je chociaz w malym stopniu posiada) to napewno sobie poradzi!!!

Pozdro! :twisted:

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Gość Anonymous

do etki nie bardzo pasuja biale zegary...

ale fajnie wyglądają oryginalne ale podświetlone na niebiesko

(tylko nie bierz żarówek 3Watowych - sa za słabe)

ja akurat pytane czy warto czy nie warto rozbierac zegary uwazam za bardzo sensowne! wydaje mi sie ze niektorzy ludzie zapominaja ze motocykl to jakies urzadzenie ktore ma okreslony cel - jezdzic! To nie ma wygladac... to ma jezdzic..." poprawianie" fabryki na sile i tylko po to by cos zmienic (dotyczy motocykli samochodow itd...) jest moim zdniem bez sensu.... Z tego co mi wiadomo liczniki w mz jak i w jawach wygladaja dos podobnie i jest tam taka smieszna sprezynka ktora jezeli sie chce aby po ponownym zlozeniu licznik pokazywam cos w miare dokladnei trzeba naciagnac w jaki sposob op ile..... sama kwestia licznikow czy liczniki sa dobrze wykonane czy wskazania z orygonalow pokrywaja sie z nowymi.........

trzeba sie troche zastanowic jak ma to wygladac............

czy ma byc to zmaina dla zmiany czy cos bardziej konkretnego

sorry za przydlugiego i malo technicznego posta

moze ja sie wypowiem bo mam białe budziki od 3 miesiecy załozone juz a od tygodnia tłumik sport a mam ETZ 250 rocznik 87 mam tez owiewke Tiger czarna takze maszyna nabrała superos wygladu. Co do zegarów to trzeba zdjąć te obejmy chromowane potem rozkrecic wszystko wczesniej radze pozaznaczac gdzie co podłaczone do zegara i sobie pisakiem niezmywalnym napisać kolorki przewodów albo miez zajebista pamięć bo kilka ich tam jest tych przewodów. rozkęć i wyjmij samą wskazówke najpierw nie siłuj sie tylko delikatnie bo łatwo mozna zepsuć sprezynke i ja własnie tak miałem i teraz mi obrotomierz za mało pokazuje ale poprawie to na dniach przy predkosciomierzu juz sie scfaniłem i działa dobrze ostroznie zdejmuj sama wskazówkę. ja pomalowałem wskazówki lakierem do paznocki takim czerwono wisniowym metalikiem super wygladaja bo te pomarańczowe były tak wyblakłe ze białe sie zrobiły prawie a te sa super kolorki. polecam za*eb..... wygladaja w nocy podswietlone. mozna zalaminowac ale nie koniecznie moje sa nie laminowane i jest dobrze nic sie nie odkleiło ani nic jest poprostu GITES polecam do motocykli szczególnie z owiekami z przodu bo wtedy MZ robi sie wieksza ogólnie jak juz pisałem mam boczną stopke owiewke owiewki na rece i tłumik Sport tzw i normalnie super jest pieknie wyglada maszynka taka sportowa sie zrobiła ładnie wyglada i chodzi Basowo a budziki u ludzi budza powszechne zdziwienie ze w MZ mozna miec białe hehe przekonałem sie na zlocie w Szymanach miesiac temu wpatrywali sie dopytywali jak i skad pozyskałem wzory tarcz jak je zamontowałem itp polecam tez wycinanie otworków ostrym skalpelem ewentualnie zyletka ale skalpel naj naj :D 8) bede miał moze fotki za jakies 3 tygodnie mojego mto zrobie sesje całą klisze i zobaczycie jak to wyglada w praktyce aaaaa i jeszcze jedno tam sa takie oryginalnie czarne metalowe kółka pod szybkami zegarów bezośrednio ja je przemalowałem na srebrny kolorek i pieknie to wyglada teraz:) :mrgreen: pozrawiam :D :D :)

Gość Anonymous

no Krzychu - gratuluje że Ci sie chce!

czekam z niecierpliwościa na zdjęcia!

to co sobie wyobraziłem z Towjego opisu jest b. zachęcające!

ale napisz co zrobileś z podświetleniem - zachowales oryginalne, czy zmieniłeś jego barwe?

Profaner pozwole sobie ze sie z Tobą nie zgodze. Dlaczego poprawianie fabryki jest zle? Moim zdaniem to normalne, i nie chodzi mi tutaj o jakis dresiarski tunink ale doslownie, poprawienie fabryki, wyeliminowanie wad (glupi przyklad, bezpieczniki). Co do wygladu to rowniez, kazdy dąży do tego żeby jego maszyna byla niepowtarzalna, ze jedzi na czyms co wygląda tak a nie inaczej dzięki jego pracy.....

Pozdrowienia dla Wszystkich

rozebranie zegarów to nie jest zadna sztuka tym bardziej ze masz potrzebe.

Ma do waz pytanie czy da sie kupic te chromowane rameczki do zegarów (te co trzymaja szybe z obódowa)

pozdro @

Z tego co wiem to są dostępne w handlu ile sie nie myle jedna kosztuje około 10-11zł :)

Hej

Tez mam biale budziki. Sa produkcji wlasnej. Uzyty do tego celu byl dobry program graficzny i grafik w postaci brata. Efek jest super. Biale tarcze w MZ sa OK. Do tego mam kontrolki przeniesione na dol, denerwowaly mnie dziury w podzialce. Wszystkie zarwoki w zegarach zastapilem diodami led jasnoswiecacymi. Jakie by nie bylo slonce ja widze co mi sie swieci. Podsiwetlenie skali mam zrobione na niebieski i nie mam metalowych podkladek na ktorych oryginalnie malowano cyfry i skale. Teraz jest podswietlenie od spodu. Koledzy mowia ze efekt jest extra. Zegary mam zalaminowane i uszczelnione bo woda potrafi zrobic straszne spustoszenie.

Gość Anonymous

a mój w maluchu chyba do 240 (ale bez wyskalowania)

do tego załóżył gałkę z rozrysowanymi 6 biegami

było to wiele lat temu, ale

do dziś śmiejemy się z efektu...