pazdrak Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jestem od niedawna posiadaczem Kawasaki en 500 z 93 roku i przebiegiem 22 300 km. Miesiąc temu wymnieniłem olej i filtr na motul 10w404T. Od tygodnia zaczeła migać nierównomiernie kontrolka oleju rezen z kontrolką temp. wody. Jest to migotanie nierównomierne. Jeżeli motocykl stoi na stopce przechylony kontrolki nie migają. Pdczas jazdy na obrotach kontrolki są OK. Jest tom bardziej dziwne iż zaczeły kontrolki migać nagle, Jeżli ktoś miał taki przypadek lub coś wie na ten temat bardzo proszę o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Sprawdziłeś wszystkie rzeczy opisane w temacie o EN500 w którym zadawałeś to samo pytanie? Kable, czy po odpaleniu spada poziom oleju w okienku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdrak Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 właśnie przed chwilą testowałem go pracował na wolnych obrotach przez 30 minut nic nie migało. Po pól godzinie sporadycznie na wolnych obrotach zaczeło migać. jeżeli minimalnie zwięsze obroty jest OK Patrzyłem na olej w okienku ale nie ubywa nieobniza sie poziom silnik pracuje idealnie.Gdyby pompa oleju nie dawała to za 30 minut by się zatarł. Rozmawiałem z kolegą mechanikiem mówił żeby zalać go olejem 15w40 gęstrzym i tak samo mówili mi w serwisie Jestem zdziwiony chyba że holenedr przekręscił licznik motor ma 22 tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Skoro po odpaleniu poziom oleju w okienku nie spada to masz odpowiedź. Radze Ci sprawdzić manometrem ciśnienie oleju (które pewnie będzie niskie) i już więcej nie jeździć tym motocyklem :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi