Hitman35 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam. W mojej DT 80 są bardzo słabe światła. Ostatnio robiłem remąt silnika i mechanik powiedział mi że cewka świetlna jest jakaś kombinowana, w okolicy nie ma nikogo kto by mi to przewinął. Jak myślicie,czy zajupienie kompletnego zapłonu mogłoby rozwiązać problem? Samej cewki nigdzie nie mogęd dostać. Z góy dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Znajdź elektryka który Ci to nawinie, koszt będzie max. 30zł. A nowy iskrownik kupisz nie taniej jak 100zł. A czy wiadomo że będzie dobry ? Ja bym szukał elektryka, ale wybór należy do Ciebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Poka poka foty tej cewki. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman35 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 BYłem u elektryka to tylko mi powiedział,że jest ok napięcie i skasował 50 zł xD Fotki bym pokazał ale nie mam możliwości,gdzyż nie potrafie wymontować, a kompletny zapłon mogę kupić za 100 zł z tym,że na allero nigdy nie jest się pewnym co się kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drynio Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 to poszukaj przyczyny gdzieś indziej może coś ci pobiera prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Też mi mówili, że cewka jest ok a świateł nie mam wcale nawet po naprawie uziemienia. Możesz ją sprawdzić na przebicie uzwojeń czy czasem nie puszcza bokiem napięcia.Drynio, pobór prądu nie ma znaczenia. Mogą być najwyżej za wysokie opory w instalacji (rozerwany przewód itp.) a najprawdopodobniej właśnie przebicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman35 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Mam możliwość zakupienia tego stojanu z cewkami, tylko czy te cewki nie są dobite? Jakoś dziwnie wyglądają. http://imageshack.us/photo/my-images/836/17850220343.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ze zdjęć nie ma bata tego stwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 akumulator masz zdrowy? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman35 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 akumulator masz zdrowy?Akumulator nie ma nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 a to sorry u mnie w dt miał Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Dodaj jeszcze jeden obwód do świateł i będziesz wiedział czy ten co masz jest sprawny. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi