Gość Rysiek24 Opublikowano 28 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2004 witam w mojej eci coraz glosniej dzwoni wal (jak obciaze silnik) i chodz nie mial wyczuwalnych luzow w pionie ani na boki to zastanawiam sie nad jego regeneracja z tego co wiem koszt calkowity powinien zamknac sie w ok 200 zeta ale czy to gra warta swieczki bo gdzies wyczytalem ze regenerowany wal dlugo nie posluzy i robi sie to jak moto idzie do zyda a ja swojej besti narazie nie opycham i robie ja dla siebie co o tym myslicie regenerowac czy kupic nowy ?? a moze to nie wal (tlok i cylinder po szlifie ok 4 tys przelatane) wszystko ustawione zaplon ok skrzynia po remoncie tylko ten wal dzwoni na kazdym biegu powyzej 4 tys jedyne co jeszcze moze byc to kompresja szczelina wynosi 0.7 mm powina miec 0.9 ale czy taka pierdulka moze powodowac ze wal tak dzwoni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 jak masz na nowy to kup! a regeneracja niejest taka droga-90 korbowud i 50 robota, mi jakos sluzy a luzy na boki to z tego co wiem musi miec.... skoro niema wyczowalnych luzow w pionie to niepowinien dzwonic, moze jest inna przyczyna Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Mnie regeneracj wyszła łacznie koło 150 zeta 120zł części i 30 zeta robocizna...ważne jest żeby po zamonotwaniu nowych cześci czyli korbowodu, łożyska i sworznia wał został wyważony..wtedy dłużej posłuży...Ja jak narazie na regenerowanego nie narzekam... :) :D pozdro @ Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 Regenerowany wał na orginalnych niemieckich częściach, dobrze dotarty powinien wytrzymać bez problemu 20 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 hm 20 tys to troszke malo ale za 130 zeta to moze byc denerwuje mnie moj wal wstyd jechac :cry: slychac go z kilometra zamaist etowskiego gwizdu silnika slychac hrrrrrrrrrr :D :D :) moze jednak oddam do regeneracji kto wie czy gdzies w szczecinie lub w polsce ale wysylkowo robia regeneracje walow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuk Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 sproboj podlozyc wieksza uszczelke pod glowice tak zeby bylo min 0.9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 wlasnie bede mial zamiar to zrobic albo kupie uszczelke zmierze ile ma ta co obecnie mam zamontowana i dokupie grubsza lub poprostu doloze do obecnej kaban a co sie dzialo z twoim walem przed regeneracja ??? dzwonil ci po obciazeniu ??? mial luzy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 Mój wał był już wyjechany na maxa....dzwonić jak wiem czy dzwonił..jedno jest pewne strasznie sie tłukł to były jego ostatnie podrygi..na wolnych obrotach w pracy silnika dąło sie słyszec charakterystyczny odgłoś...to właśnie zmusiło mnie do regeneracji...Od momentu kiedy tak hamsko sie zaczał tłuc za jakieś 40 moze 50 km sie zatarł :mrgreen: dobrze że to było niedaleko domu :) ale teraz jest wszystko w nalezytym porządku własnie kończe etap docierania i nie zauważyłem żadnych niepokojących odgłosów Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 moj wal od roku tak chodzi :) a ch*j mu w dupe jak padnie to padnie :D kupie nowy u szwabow :) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 Spoko..tylko uważaj zeby ci sie nie zatarł gdzies w trasie daleko od domu wtedy bedzie rzeźnia.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi