maniek24gda Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, mam suzuki rg 125 i moje pytanie, jaką powinno mieć kompresje? ponieważ ponad 6.. za odpowiedzi dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nowe (z fabryki) bo dotarciu ~ 12 barPo remoncie silnika ~ 11 barW dobrej kondycji silnik ~ 8-11 barPoniżej 8 bar - Czeka na remontPoniżej 6 bar - Już nie jeździ i krzyczy o remont ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 to albo ja mam przyrząd do kompresji popsuty albo cos bo ja mam ponad 6 po remoncie nowy tłok szlif cylindra i motor smiga dobrze na 1 2 3 biegu ma dobrego buta a na każdym kolejnym biegu troche muł ale to cos z paliwem mam chyba nie tak ;D dodam ze mam tłok z jednym pierscieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 to albo ja mam przyrząd do kompresji popsuty albo cos bo ja mam ponad 6 po remoncie nowy tłok szlif cylindra i motor smiga dobrze na 1 2 3 biegu ma dobrego buta a na każdym kolejnym biegu troche muł ale to cos z paliwem mam chyba nie tak ;D dodam ze mam tłok z jednym pierscieniem A dotarłeś go ? Przed dotarciem kompresja zawsze będzie mniejsza ;), coś koło 7-8 bar ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 JESZCZE NIE DOTARŁEM ;) a to pewnie dlatego tak mam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 z wyliczeń ok 7 jeśli nie pokręciłem wartości stopień 7.4x 0.095 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 enduromaster a jakie Ty wartości zacytowałeś ? :) Jeśli stopień sprężania to on jest czym zupełnie innym od ciśnienia sprężania i z tego co pamiętam jedno prawie nie ma wpływu na drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 hmm mam porblem koledzy nie będę zakładał nowego tematu moze mi ktoś pomorze moje rg 125 powyżej 4 biegu sie muli i jak dam full gazu to sie dławi a jak dam mniej to normalnie jedzie hmmm czego to może być wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Za ubogo panie, nie ma wahy, nie ma siły. Regulacja a jeśli nie pomoże to szukanie lewego powietrza i/lub sprawdzenie poziomu paliwa w komorze gaźnika. Jeśli masz świecę z łatwym dostępem to zacznij od sprawdzenia jej koloru, bo czasami jest mocno za bogata mieszanka to też będzie robił buu i ewentualnie zdychał. Swoją drogą chciałem powiedzieć, że ta Twoja RG strasznie dużo problemów robi, Ty się lepiej poważnie zastanów kiedy ilość włożonej gotówki plus wartość moto będzie równe innemu motocyklowi w dobrym stanie. Miałem kiedyś taki śmietnik na kółkach, włożyłem prawie 3k i nadal było źle ale, że to były początki mechaniki to też mogło mieć wpływ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 wiesz kupiłem okazyjnie te motor ;D i duzo w niego nie wsadziłem a co do swiecy to jest dobra bo dzis kupiłem nową a jak mam znaleźć te lewe powietrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 wiesz kupiłem okazyjnie te motor ;D i duzo w niego nie wsadziłem a co do swiecy to jest dobra bo dzis kupiłem nową a jak mam znaleźć te lewe powietrze ? I co z tego , że nowa.Jaki kolor mają elektrody ? Czarny, osmolony = za bogota, biały, szary = zaubogo, brązowy, rdzawy cos ala kawa z mlekiem = git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 enduromaster a jakie Ty wartości zacytowałeś ? :) Jeśli stopień sprężania to on jest czym zupełnie innym od ciśnienia sprężania i z tego co pamiętam jedno prawie nie ma wpływu na drugie. chodzi o współczynnik K dla 2tstopień sprężania 7,4 x K 0.095 = 0.703 MPa ~7 bar z tego wzorku masz prawidłowe sprężanie bez szukania po katalogach/necie dla każdego silnika Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi