Luk Opublikowano 28 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2004 Witam! Pytanie jak w temacie. Macie jakies wyprobowane swiece? Chodzi mi glownie o:-wartosc cieplna-liczbe elektrod-firme Odczuliscie jakies roznice po zastosowaniu np. swiecy dobrej firmy; swiecy 3-, 4-, 5-elektrodowej?Jak jestesmy przy temacie swiec to jeszcze poprosze o info jaka stosujecie przerwe na elektrodach swiecy. pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 28 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2004 ja uzywam BRISK ze slizgowom iskrom http://www.brisk.cz/en/pro1c.php z dlugim gwintem ale na specjalnie zrobionej przegladce... ruznice sa minimalne, mniej dymu, leprza reakcja na gaz ale sieca potrzebuje duzej energi-mam cewke od VW golf ielektroniczny zaplon :D Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 a gdzie kupujesz takie cudo i ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 ok 20 zl, w polsce podobno z czesciami tuningowymi do samochodow jest dostepne Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Z Dlugim GWINTEM :? :? Cos mi tu nie pasi.....mozna jasniej??? Przeciez Swieca do Etki Powinna miec Krutki gwint co nie :/?=??? Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 ja ma mna dlugi gwint bo mam wstawiana mosiezna tulejke z gwintem a yago jak pisal uzywa podkladek pod swiece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 zgadza sie ale ja mam specjalnie dotoczona przekladke-nakretke, jest tak zrobiona ze calosc jest szczelna i wszystko jest git! od biedy mozna wkrecic z dlugim-nic sie niestanie tylko trzeba ja czesto czyscic bbo nagar moze sie osadzic na gwincie i niewykrecisz... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Juz Kumam!!! DZIeki!!!! :) :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 od biedy mozna wkrecic z dlugim-nic sie niestanie tylko trzeba ja czesto czyscic bbo nagar moze sie osadzic na gwincie i niewykrecisz... teraz to ja nie kumam wkrecisz swiece z dlugim gwintem w orginalny krotki gwint glowicy (bez zadnych podkladek) to swieca wystaje ponizej glowicy i to dosc sporo raz kopniesz i po tloku a moze i wale oraz cylindtrze chyba ze sie myle i jest tam miejsce na wystajaca z glowicy swiece :eek2: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 od biedy mozna wkrecic z dlugim-nic sie niestanie tylko trzeba ja czesto czyscic bbo nagar moze sie osadzic na gwincie i niewykrecisz... teraz to ja nie kumam wkrecisz swiece z dlugim gwintem w orginalny krotki gwint glowicy (bez zadnych podkladek) to swieca wystaje ponizej glowicy i to dosc sporo raz kopniesz i po tloku a moze i wale oraz cylindtrze chyba ze sie myle i jest tam miejsce na wystajaca z glowicy swiece :eek2: :D To bardzo proste...Możesz sobie wkręcic świece z długim gwintem i nic sie nie stanie ani tłokowi ani niczemu innemu...wiem bo sam kiedyś na takich jeździłem...ale moto słabo mi latało więc zaczałem wkręcac dodtakowe podkładki...Ale powtarzam jeszcze raz świea z długim gwintem nic nie zrobi tłokowi... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Isolator, oznaczenia nie pamiętam ale dla mnie świeca rewelacyjna PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 29 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 YAGO, a jak to jest z przerwa na elektrodach w tej magicznej swiecy? Mniej wiecej ile moze wynosic? Bo cos mi sie wydaje ze ma ponad 1mm, dlatego trzeba do niej mocnego impulsu. pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 iskra ma ok 3mm dlugosci i przeslizguje sie po tamim stozkowym ceramicznym izolatoze ktory otaza elek. centralnom, wykonanie jest ! klasa - cala swieca tzn metalowa czesc titaniowana 8O Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 29 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 iskra ma ok 3mm dlugosciTo faktycznie seryjny zaplon ni ch*** nie da rady 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 HejJa uzywam 4 ramiennego boscha i wlasciwnie niczym sie on nie wyroznia poza szczegolem ze ma juz 3,5 roku i nadal nie szfankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi