Skocz do zawartości

Kask a zdrowie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam kask firmy BOX, kupiony nie tak dawno, rozmiar M. Kupilem przez internet ale rozmiar no w miare trafiony bo no uciska tylko na policzkach..no i tu jest to ale. Miałem złamaną kość jarzmową i pani doktor powiedziała ze jesli juz mam w kasku to zeby mnie nie uciskał za bardzo. Jakieś porady jak poszerzyć kask przynajmniej tą wyściółkę w nim ?

Edytowane przez Paru94

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy !

Witam

mam kask firmy BOX, kupiony nie tak dawno, rozmiar M. Kupilem przez internet ale rozmiar no w miare trafiony bo no uciska tylko na policzkach..no i tu jest to ale. Miałem złamaną kość jarzmową i pani doktor powiedziała ze jesli juz mam w kasku to zeby mnie nie uciskał za bardzo. Jakieś porady jak poszerzyć kask przynajmniej tą wyściółkę w nim ?

Nie może uciskać na policzkach. Ja proponuje kupić L, a najlepiej Shoei + dobrać rozmiar perfekcyjnie za pomocą policzków.

Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym...

Spróbowałęm to z piłką, po motor jade w poniedzialek to poczekam do poniedzialku jak sie nie poprawi to chyba kupno nowego zostaje ;p Bo nie będe go niszczył, a ta zabawa w krawiectwo na pewno by pogorszyła jego bezpieczeństwo.

Edytowane przez Paru94

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

No to zobacze co będzie po tej piłce, a jak nie wystarczająco się powiększy to wtedy będe kombinował z tym szyciem pewnie :P

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Gość Sestorme

Nie może uciskać na policzkach. Ja proponuje kupić L, a najlepiej Shoei + dobrać rozmiar perfekcyjnie za pomocą policzków.

Kolego, kask ma pasowac do czaszki, nie do policzkow. Uciskaja jedynie wklady na policzki. Ktos napisal o pilce do nogi, to jest akurat znany sposob, ale nie pompowac na maksa leczy tylko troche, i zostawiac na noc, bardzo szybko sie odksztalci ta gabka policzkowa i problemu nie bedzie. Sam mam dosc pucolowate poliki i nowe kaski zawsze w ten sposob przerabiam :) Nie kupuj wiekszego rozmaru, dopasuj sobie ten kask co masz.

Kolego, kask ma pasowac do czaszki, nie do policzkow. Uciskaja jedynie wklady na policzki.

Rozumiem, że jeśli pasuje do czaszki a policzki uwierają to jest OK? ;)Widać nie miałeś na głowie odpowiedniego kasku.

Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym...

Gość Sestorme

Oj kolego, mialem. Powiedz ile miejsca masz pomiedzy glowa a kaskiem kiedy zalozony, a stwierdzimy, czy ty tak naprawde masz odpowiedni. Boczne gabki szybko sie schodza, po 2 tygodniach by pewnie juz chlopak problemu nie mial. Ta pilka to akurat znany sposob na ich odgniecenie, ludzie kombinowali tez z balonami albo poduszkami.