Paru94 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Witammam kask firmy BOX, kupiony nie tak dawno, rozmiar M. Kupilem przez internet ale rozmiar no w miare trafiony bo no uciska tylko na policzkach..no i tu jest to ale. Miałem złamaną kość jarzmową i pani doktor powiedziała ze jesli juz mam w kasku to zeby mnie nie uciskał za bardzo. Jakieś porady jak poszerzyć kask przynajmniej tą wyściółkę w nim ? Edytowane 7 Lipca 2011 przez Paru94 Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Może przecięcie poduszek, odchudzenie i znowu zszycie? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 dzięki to moze sie okazać dobry sposob jutro sie temu przyjże :) Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 nowe kaski dosyć szybko się odkształcją i układają do głowy za 200 km nic Cie nie będzie uciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wsadź piłkę do gały do środka i ją napompuj do momentu trzeszczenia skorupy i zostaw ją tam na tydzień, będziesz miał XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Witammam kask firmy BOX, kupiony nie tak dawno, rozmiar M. Kupilem przez internet ale rozmiar no w miare trafiony bo no uciska tylko na policzkach..no i tu jest to ale. Miałem złamaną kość jarzmową i pani doktor powiedziała ze jesli juz mam w kasku to zeby mnie nie uciskał za bardzo. Jakieś porady jak poszerzyć kask przynajmniej tą wyściółkę w nim ? Nie może uciskać na policzkach. Ja proponuje kupić L, a najlepiej Shoei + dobrać rozmiar perfekcyjnie za pomocą policzków. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 (edytowane) Spróbowałęm to z piłką, po motor jade w poniedzialek to poczekam do poniedzialku jak sie nie poprawi to chyba kupno nowego zostaje ;p Bo nie będe go niszczył, a ta zabawa w krawiectwo na pewno by pogorszyła jego bezpieczeństwo. Edytowane 9 Lipca 2011 przez Paru94 Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 To, że sobie podszewkę przeszyjesz to nie zmieni jego bezpieczeństwa. Struktura kasku pozostanie ta sama, a jeśli głowa będzie dobrze przylegała do nowego podszycia to będzie dobrze :) Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 No to zobacze co będzie po tej piłce, a jak nie wystarczająco się powiększy to wtedy będe kombinował z tym szyciem pewnie :P Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ej ej, to był żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 wszystko juz sobie załatwiłem, dziękuje temat do usunięcia :biggrin: Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Nie może uciskać na policzkach. Ja proponuje kupić L, a najlepiej Shoei + dobrać rozmiar perfekcyjnie za pomocą policzków.Kolego, kask ma pasowac do czaszki, nie do policzkow. Uciskaja jedynie wklady na policzki. Ktos napisal o pilce do nogi, to jest akurat znany sposob, ale nie pompowac na maksa leczy tylko troche, i zostawiac na noc, bardzo szybko sie odksztalci ta gabka policzkowa i problemu nie bedzie. Sam mam dosc pucolowate poliki i nowe kaski zawsze w ten sposob przerabiam :) Nie kupuj wiekszego rozmaru, dopasuj sobie ten kask co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Kolego, kask ma pasowac do czaszki, nie do policzkow. Uciskaja jedynie wklady na policzki. Rozumiem, że jeśli pasuje do czaszki a policzki uwierają to jest OK? ;)Widać nie miałeś na głowie odpowiedniego kasku. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Oj kolego, mialem. Powiedz ile miejsca masz pomiedzy glowa a kaskiem kiedy zalozony, a stwierdzimy, czy ty tak naprawde masz odpowiedni. Boczne gabki szybko sie schodza, po 2 tygodniach by pewnie juz chlopak problemu nie mial. Ta pilka to akurat znany sposob na ich odgniecenie, ludzie kombinowali tez z balonami albo poduszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi