set666 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam SerdecznieMam taki problem. Posiadam motocykl URAL M63.Jestem w trakcie remontu.Kupiłem nowe głowice teoretycznie do URALA.Różnią się od starych tym, że mają większe zawory ssące, gardziel ssąca nie jest okrągła lecz owalna i co najważniejsze szpilki mocowania gaźników są przesunięte względem poziomu. W starych szpilki do mocowania były w pionie a gaźniki z przesunięciem komór pływakowych.Czy ktoś spotkał się z takimi głowicami?Jakie gaźniki były do nich stosowane, lub jakie odpowiedniki można kupić. Boję się, że mocując gaźniki odchylone od pionu, będą problemy z regulacją(poziom paliwa w komorze pływakowej i prawidłowa praca pływaków).Wiem, że można by po prostu dorobić odpowiednie przejściówki ale chciałbym wiedzieć czy jest możliwość dostania pasujących bez tego rozwiązania(przejściówki) gaźników.Z góry dzięki za pomocpozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Masz starszego urala a głowice kupiłeś od nowego. Sa przejściówki do mocowania gaźników i sa tez gaźniki nowszego typu gdzie nie trzeba stosować redukcji. Ale nie szalej- te nowe gaźniki to też trzeba widzieć które do jakiego typu silnika. Widzę, ze zastosowałeś stare sprzęgło. Nie najlepszy pomysł. Więcej dowiesz sie tu: http://www.kolyaska.fora.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set666 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) WitamCo rozumiesz przez "stare sprzęgło. Nie najlepszy pomysł"?Jeżeli chodzi o gaźniki to żadne z dostępnych aktualnie na allegro nie będą miały po zamontowaniu komory pływakowej w pionie.Więc jakich konkretnie mam szukać gaźników? Edytowane 8 Lipca 2011 przez set666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi