Skocz do zawartości

NIETYPOWE GŁOWICE DO URALA

set666
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie

Mam taki problem. Posiadam motocykl URAL M63.

Jestem w trakcie remontu.

Kupiłem nowe głowice teoretycznie do URALA.

Różnią się od starych tym, że mają większe zawory ssące, gardziel ssąca nie jest okrągła lecz owalna i co najważniejsze szpilki mocowania gaźników są przesunięte względem poziomu.

W starych szpilki do mocowania były w pionie a gaźniki z przesunięciem komór pływakowych.

Czy ktoś spotkał się z takimi głowicami?

Jakie gaźniki były do nich stosowane, lub jakie odpowiedniki można kupić.

Boję się, że mocując gaźniki odchylone od pionu, będą problemy z regulacją(poziom paliwa w komorze pływakowej i prawidłowa praca pływaków).

Wiem, że można by po prostu dorobić odpowiednie przejściówki ale chciałbym wiedzieć czy jest możliwość dostania pasujących bez tego rozwiązania(przejściówki) gaźników.

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam Marek

post-55806-0-91154300-1310052748_thumb.jpg

post-55806-0-55577300-1310052769_thumb.jpg

Masz starszego urala a głowice kupiłeś od nowego. Sa przejściówki do mocowania gaźników i sa tez gaźniki nowszego typu gdzie nie trzeba stosować redukcji. Ale nie szalej- te nowe gaźniki to też trzeba widzieć które do jakiego typu silnika.

Widzę, ze zastosowałeś stare sprzęgło. Nie najlepszy pomysł. Więcej dowiesz sie tu: http://www.kolyaska.fora.pl

Witam

Co rozumiesz przez "stare sprzęgło. Nie najlepszy pomysł"?

Jeżeli chodzi o gaźniki to żadne z dostępnych aktualnie na allegro nie będą miały po zamontowaniu komory pływakowej w pionie.

Więc jakich konkretnie mam szukać gaźników?

Edytowane przez set666