Tobik Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam, mam pytanko. Na włączonym silniku jak się otworzy maskę słychać syczenie cały czas. Passat B5 1.8 benzyna plus gaz. Wydaje mi się,że wcześniej tego nie było. Ciężko zlokalizować źródło syczenia, wydaje mi się że gdzieś w okolicach przepustnicy. Syczenie pojawia się około sekunde po odpaleniu auta, praktycznie wraz z odpaleniem auta. Nie wiem co to może być. Dzieje się tak obojętnie czy instalacja gazowa jest włączona czy nie. Gdzie szukać problemu?Dodam,że syczy niezależnie czy klima jest włączona czy nie. Może to normalne? Nieraz czuć lekko benzyne w otoczeniu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasfasola Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Jakieś podcienienie ,przewód może odłączony i po odpaleniu łapie lewe powietrze ?? popatrz czy śrubki i opaski przy przepustnicy , kolektorze dolotowym są na miejscu i dokręcone. Jak dla mnie łapie lewe powietrze gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Dokładnie tak jak Jaś prawi. Szukaj gdzie kradnie lewe powietrze. Węzyki VW mają tendencję do pękania i zrywania się. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Jeśli masz turbine, sprawdź czy może nie jest dziurawy intercooler, ew przewód ciśnieniowy powietrzny. Czy syczy głośniej jak dodajesz gazu czy cały czas tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi