szaki Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 W lipcu będę przez trzy dni w Nowym Targu. Chciałbym opracować sobie jakieś dwie pętle po Słowacji, miejsce wypadowe j.w. Wszystkie opisane trasy idą ciągiem, a może ktoś z was może polecić coś co będzie pasowało do moich planów? Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 W lipcu będę przez trzy dni w Nowym Targu. Chciałbym opracować sobie jakieś dwie pętle po Słowacji, miejsce wypadowe j.w. Wszystkie opisane trasy idą ciągiem, a może ktoś z was może polecić coś co będzie pasowało do moich planów?Na pewno pętla wokół Tatr. Łysa Polana- Tatrzańska Łomnica-Litpowski Mikulasz-Zuberec-Nowy Targ. Jeśli mało km to dołożyłbym do tego objechanie Słowackiego Raju przez Dedinky i Spiską Nową Wieś. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Wygląda ciekawie. To jedną pętle już miałbym. A druga ? :biggrin: P.s Edytowane 30 Czerwca 2011 przez szaki Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 i mi się post wysypał...pierwszą trasę przedłużyłbym na orawsky hrad, ale ja podobno zboczony jestemdrugą zaproponowałbym przez spissky hrad, a powrót przez muszynę polską stroną na stary sącz/ krościenko. albo jeszcze zaczepić czerwony klasztor; zależy czy tylko interesują Cię winkle, czy jeszcze zwiedzaniejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jeśli interesują Cię jakieś kupy kamieni to proponuje zobaczyć Oravsky Hrad w Oravskym Podzamoku. Wtedy można zrobić jedną pętle wokół Tatr plus pętla Oravska Jasienica-Oravsky Podzamok. A drugą w stronę Słowackiego Raju. Na słowacji prawie wszystkie drogi są kręte :crossy: No i ruch znacznie mniejszy. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Winkle, winkle, winkle. Już mi się morda cieszy. :biggrin: Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Winkle, winkle, winkle. Już mi się morda cieszy. :biggrin:Słowacja to się prawie z samych winkli składa. :icon_biggrin: Pamiętaj tylko, że oni dużo rozsądniej podchodzą do ograniczeń prędkości poza terenem zabudowanym. Plus inne prowadzenie dróg, bardziej poziomicami niż prosto. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Na pewno pętla wokół Tatr. Łysa Polana- Tatrzańska Łomnica-Litpowski Mikulasz-Zuberec-Nowy Targ. Jeśli mało km to dołożyłbym do tego objechanie Słowackiego Raju przez Dedinky i Spiską Nową Wieś.... na Domasze, wokół zalewu. Będziesz miał dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 ... na Domasze, wokół zalewu. Będziesz miał dość. Jak to się dokładnie nazywa bo nie mogę znaleźć na mapie? Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jak to się dokładnie nazywa bo nie mogę znaleźć na mapie? Szukaj, Domasa-Valkov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Trochę daleko jak z Nowego Targu, ale dzięki za podpowiedz. Spokojnie coś wykreślę z waszych porad. Pierwsza pętla podoba mi się w oryginale. Dzięki. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Trochę daleko jak z Nowego Targu, ale dzięki za podpowiedz. Spokojnie coś wykreślę z waszych porad. Pierwsza pętla podoba mi się w oryginale. Dzięki.Ja tę trasę, w ub. roku z Zakopanego, zrobiłem w jeden dzień. Jest zajebista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi