Bartiii95 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam. Zakupiłem do swojego skutera 50 ccm cylinder o pojemności 80. Doszedł kilka dni temu, wczoraj z rana pojechałem do znajomego, który miał mi go wymienić. Rozpakowaliśmy paczkę, okazało się że tłok w cylindrze dość luźno chodzi. Cylinder ma prześwit (jeśli tak to można nazwać) 47 mm, a tłok średnicę 46.64 mm. To jest 0.36 mm luzu. Ten znajomy mówi, że może zrobię na nim 1000 km. Liczę na opinię fachowców. Wymienić czy założyć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wymienić tłok na pasujący. Najlepiej jak będziesz miał luz w okolicy 0.05mm-0.06mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartiii95 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Całość kupiłem na allegro. W takim razie skontaktuję się ze sprzedawcą i poproszę o wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W zasadzie najlepsze wyjście :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartiii95 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Dziękuję za pomoc. :) A co do tłoka to przy dole ma 46.96, a u góry ma ten luz.. 46.64.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 To trochę zmienia postać rzeczy. Teraz nie bardzo pamiętam jak to jest ale jeśli to 4 suw to nad górnym pierścieniem luz chyba jest większy niż w pozostałych miejscach. Niestety nie jestem do końca pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartiii95 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Sprawdzałem to na drugim pierścieniu. Ale ten znajomy, który miał wymieniać mi cylinder ma syna z którym od przedszkola chodzę do tej samej klasy. Wymieniał mu raz cylinder z 50 na 80 i później z 80 na 90 i mówili że wcale takiego luzu nie było. I tak, jest to czterosuw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 dla chińczyka 0.01-0.04 przy większym niż 0.06 bardzo szybko owalizuje cylinder Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi