Skocz do zawartości

WSK 175 nie pali :(

qba135
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam problem z moją wueską . Otóż kiedyś jak ją zrobiłem to paliła na dotyk , teraz po dłuższym czasie stania chciałem ją odpalić . No i nic . Zobaczyłem czy jest iskra , i jest (mam podłączony prostownik bezpośrednio pod cewkę) . Ale zobaczyłem też że świeca jest sucha jak pieprz :/ . Więc wyczyściłem gaźnik , znów kopie i nie pali :/ a świeca nadal sucha . Więc się wkurzyłem i kupiłem nowy gaźnik , i nadal jest to samo . A wcześniej paliła na dotyk :( . Co jej może być ? Proszę o pomoc .

Witam . Mam problem z moją wueską . Otóż kiedyś jak ją zrobiłem to paliła na dotyk , teraz po dłuższym czasie stania chciałem ją odpalić . No i nic . Zobaczyłem czy jest iskra , i jest (mam podłączony prostownik bezpośrednio pod cewkę) . Ale zobaczyłem też że świeca jest sucha jak pieprz :/ . Więc wyczyściłem gaźnik , znów kopie i nie pali :/ a świeca nadal sucha . Więc się wkurzyłem i kupiłem nowy gaźnik , i nadal jest to samo . A wcześniej paliła na dotyk :( . Co jej może być ? Proszę o pomoc .

Np. moze byc uszkodzony uszczelniacz na wale korbowym,moze lapac lewe powietrze...

Zamiast kręcić świecą można zdjąć filtr powietrza, i przy otwartej przepustnicy wpuścić do komory korbowej kilka ml paliwa.

Jak zaskoczy i zgaśnie to rozkręcić gaźnik, przeczyścić dysze, sprawdzić drożność zaworka pływaka, sprawdzić drożność kranika.

Uszczelniacze raczej od stania się nie psują, prawdopodobnie gaźnik, bąć kranik, albo wszystko razem zaszło syfem.

Sprawdź czy zapłon jest poprawnie ustawiony.

Postrzelał? W co? W gaźnik, w wydech? Jeśli silnik odbija kopką to zbyt wczesny zapłon i łapie lewe obroty.

Kiedy się wprowadzi benzynę do komory korbowej odpali tylko na chwilę.

Wykręć dysze z gaźnika i delikatnie przeczyść je igłą.