grzesio753 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witam :) posiadam rometa ogara 205, i mam pewien problem. A mianowicie ogar nie wkręca się na obroty gdy jest zimny... i zalewa się świeca ;/ i jeszcze czasem leci z gaźnika paliwo... Pływak jest dobry. Co może być nie tak? z góry dziękuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 A sprawdzałeś zaworek iglicowy?? może wystarczy przeczyścić gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio753 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Czyściłem i nic nie dało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 A jak jest na ciepłym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Na twoim miejscu kupiłbym inny silnik, przecież nie jest drogi, oszczędzisz czasu, pieniędzy wydając na części i nerwów. A jeśli piszesz,że zalewa ci goi na obroty nie chce wejść albo wchodzi z opóźnieniem to coś z cewką którąś może być albo przerywaczem. No właśnie jak chodzi na ciepłym. Jeśli dobrze to to co napisałem przed chwilą jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie sztuką jest kupić inny silnik tylko naprawić ten, z twojego opisu wynika że masz nieszczelny zaworek iglicowy i to na nim powinieneś skupić sie na pierwszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio753 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 "Nie sztuką jest kupić inny silnik tylko naprawić ten"- pięknie to napisałeś:DNa ciepłym chodzi dobrze, lecz gdy się troche bardziej rozgrzeje i go zgaszę to już nie mogę odpalic... Dopiero gdy przeczyszczę świece ;/ a jak ją wykręcam to jest zalana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ewidentnie masz za bogato, jak pisałem wcześniej gaźnik na stół i dokładna kontrola szczelności zaworka iglicowego. Sprawdź też czy nikt nie kombinował z dyszami tzn. czy nie są zmienione na większe lub rozwiercane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio753 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 ok dziś to wszystko postaram się zrobić... i zobaczymy co z tego będzie :D dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalklb Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 wyczyść bardzo dobrze prowadnice pływaka lubi sie na niej plywak zaciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Na twoim miejscu kupiłbym inny silnik, przecież nie jest drogi, oszczędzisz czasu, pieniędzy wydając na części i nerwów. A jeśli piszesz,że zalewa ci goi na obroty nie chce wejść albo wchodzi z opóźnieniem to coś z cewką którąś może być albo przerywaczem. No właśnie jak chodzi na ciepłym. Jeśli dobrze to to co napisałem przed chwilą jest źle. Eh, nie sztuką jest klepać posty, sztuką jest żeby coś sobą reprezentowały. k@mil a jaką masz pewność że to jest usterka silnika ? Wróżką jesteś? Ty to pewnie jak złapiesz gume to pewnie nowe koło kupujesz , bo przecież szkoda czasu, nerwów i pieniędzy Co do problemu, to dla świętego spokoju możesz wymienić zaworek iglicowy no i przyłóż się do czyszczenie i regulacji gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi