Skocz do zawartości

Silnik honda cb 250.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko. Mam Honde cb 250 1993r. Two fifty. Potrzebuje kupić silnik używany i nie wiem dokładnie w jakich modelach był on montowany (słyszałem, że dużo ich)?

Wiem, że jest taki sam w Rebel 250, CMX 250 i Nighthawk 250, ale w jakich jeszcze? Słyszałem o jakiś ATV też, że był montowany. Pomoże ktoś?

Witam.

Mam pytanko. Mam Honde cb 250 1993r. Two fifty. Potrzebuje kupić silnik używany i nie wiem dokładnie w jakich modelach był on montowany (słyszałem, że dużo ich)?

Wiem, że jest taki sam w Rebel 250, CMX 250 i Nighthawk 250, ale w jakich jeszcze? Słyszałem o jakiś ATV też, że był montowany. Pomoże ktoś?

Jeżeli nie masz wyjścia to poszukaj silniki tej samej pojemnosci, twiny produkcji chińskiej. Chińczycy nabyli licencję na silniki MC26 i montują je w swoich motongach. Ponoć jest to jedna z niewielu części ich motocykli, który jest zrobiony i zmontowany zgodnie z zasadami sztuki podanej przez japończyków. Spotkasz je nawet Rometach R250, tyle że chinole do swoich silników zmodyfikowali pokrywę zaworów, przy okazji pokryli ją chromami i wypolerowali kapy. Wejdź na forum marek chińskich, tam dokładnie podpowiedzą Ci w jakich markach szukać. Wiem, że również hiszpanie montowali go do jakiejś odmiany swojego sprzęta(w końcu to u nich montowano TwoFifty), jednak do końca nie znam modelu.