compix Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Dzięki wielkie za propozycje! Jeśli chodzi o budżet, to jeśli warto poczekam troszkę, dołożę. Tak, pasażer i ładunek wolałbym mieć jakiś zapas mocy, tak więc coś mocniejszego można polecić. Jednak, większa moc to i większe spalanie, i nie wiem jak to ma się to umiejętności i doświadczenia. Honda NTV 650 bardzo przypadła mi do gustu i widzę że wszyscy chwalą za bez awaryjność, co jest u mnie bardzo ważne. I tutaj właśnie kwestia mocy, z pasażerką i bagażem, nie koniecznie z kuframi chciałbym poruszać się mimo wszystko szybciej. Chciałbym osiągać prędkości autostradowe bez problemu, i właśnie jak kolega wyżej napisać mieć możliwości trochę więcej. Czy jest sens inwestować w większą pojemność, tym samym moc? Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Nie jest tak, źle, może trochę przesadziłem z tymi problemami, zależy ile bagażu ma się na pokładzie.Myślę, że po 125cm3 i tak będzie Pan zadowolony z wymienionych tutaj motocykli.W Twoim budżecie spokojnie wyrwiesz NTV z kuframi, gmolami itp.Gdybyś miał coś na oku to daj znać, pomogę w ocenie.Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compix Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dzięki wielkie, naczytałem się o NTV wiele dobrego, tak więc powoli zacznę się rozglądać i zdobywać gotówkę. Dzięki wielkie za całą pomocą, i na pewno się odezwę jak coś znajdę, byście mogli mi pomóc w ocenie danego egzemplarza! Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Jeśli dużo planujesz podróżować to poleciłbym jakiś motocykl przynajmniej z półowiewką. Naprawdę dużo daje w porównaniu do nakeda. Bandit S - niestety jeździłem tylko rocznikiem 2003 i nie jest w budżecie ale jest to bardzo przyjemne moto. Fazer 600 - do jazdy z pasażerką trzeba by przerobić siedzenie bo się ślizga( a najlepiej założyć przerobioną całkowicie kanapę, to daje radę naprawdę) no i szukać wersji już z obniżonymi podnóżkami dla plecaka bo inaczej niewyróbka. Do tego dobrze by było jakby miał regulowane przednie zawieszenie. Przydaje sie wyższa szyba lub zamontowany deflektor - prędkość 140 km/h odczuwa się jakbyś jechał osiemdziesiątką samochodem.Motocykl praktycznie niezniszczalny, choc u siebie zarżnąłem skrzynie biegów ale to był kat.Ponoć zużywają się króćce ssące no i fakt widziałem je zniszczone, u mnie od ponad 30 tyś km nic się przy nich nie dzieje. Spalanie przy spokojnej jeździe spokojnie można mieć na poziomie 4,5 ltr.Mam zmienioną przednią zębatkę i na trasie pali mi 5 ltr, jak szaleję to pali 7 ltr. Ciekawostka - na torze spalił mi 17 ltr :) Wiem od 2 osób, że nie nadaje się na pierwsze moto bo zachęca do ostrej jazdy i jaka osoba by nie była spokojna to i tak odkręci. Za 5 tysi powinieneś wyrwać anglika z pierwszych roczników ale z pierwszych roczników dla plecaka koniecznie trzeba dołożyć parę zł i wymienić mocowania tylnych podnóżków i pokombinować żeby obniżyć tłumik. No chyba, że jesteś sadystą :) Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi