żółf Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Problem wygląda tak Mam plastikowy bak acerbisa 21L do NX650, niestety bak cieknie na samym otworze pod śrubę (tył sam dół, więc trzebaby go pospawać. Sytuację komplikuje fakt, że ktoś wcześniej próbował łatać pęknięcie żywicą, więc jest więcej roboty. Pytania mam 2. Czy ktoś wie z jakiego plastiku jest zrobiony ten bak? Jakie tworzywa stosuje (stosował? bo pare lat już ma) Acerbis na produkcję baków. Nie jest to PE, ani HDPE. Sprawa druga, oddałem do warsztatu spawającego plastiki, po wstępnych oględzinach Powiedzieli 150zł. Czy nie jest to troszkę za dużo za tą robotę? Mocno się zastanawiam czy to się kalkuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Prosta sprawa. Jeśli 150 jest za duzo to kup inny zbiornik albo kup sprzęt, zdobądź doświadczenie i sam napraw.Prawda jest taka, ze zapewne naprawa jest skomplikowana (oprócz tego, ze to zbiornik paliwa) i będzie trochę z tym roboty.Zawsze możesz się targować lub szukać innego warsztatu.Jak już zdecydujesz się na naprawę to weź rachunek to będziesz miał gwarancję. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Prosta sprawa. Jeśli 150 jest za duzo to kup inny zbiornik albo kup sprzęt, zdobądź doświadczenie i sam napraw.Prawda jest taka, ze zapewne naprawa jest skomplikowana (oprócz tego, ze to zbiornik paliwa) i będzie trochę z tym roboty.Zawsze możesz się targować lub szukać innego warsztatu.Jak już zdecydujesz się na naprawę to weź rachunek to będziesz miał gwarancję. Czy to dużo właśnie nie wiem, dlatego pytam czy ktoś orientuje się w tym temacie, ile za taką usługę biorą, czy jest sens szukać kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi