mik72 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witajcie,planuję kolejną wyprawę na południe Europy. Trasa wiedzie przez Słowację, Austrię, Chorwację, Bośnię, Serbię, Czarnogórę, Macedonie i powrotka przez Bułgarię i Rumunię. Wyjazd planuję od połowy lipca na 2-3 tygodnie, do max 7 sierpnia. Wyjazd w ciemno, spanie gdzie będzie fajnie, obojętnie czy w namiocie, na kwarerze, motelu, hotelu itp, Wyjazd, aby cieszyć się pogodą, trasą, wyjazd, aby oderwać się od codzienności, odpocząć, przeżyć przygodę.... i spędzić fajne chwile w miłym towarzystwie. Budżet jaki wyjdzie nie wiem, nie ma to dla mnie istotnego znaczenia, parę stów w lewo, czy w prawo. Tempo turystyczne, bez przeginania, ale też bez marudzenia. Jak ma ktoś ochotę na wypad w nieznane, bez planów i ścisniętych pośladków, na luzie i z uśmiechem - zapraszam do wspólnego wyjazdu i przygody. Pozdromik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam Planowałem podobną trasę podobny termin 2-3 tygodnie żadnego odzewu , jestem chętny dołączyć do Ciebie jeżeli start był by powiedzmy 18-19 lipca a koniec powiedzmy 4-5 sierpnia . jestem chętny ja i moja luba motorek honda vtx1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik72 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 No to świetnie - jesteśmy już w dwa motocykle, szczegóły dogadamy w najbliższym czasie :-) Może jeszcze będzie ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam.Ja również byłbym zainteresowany takim wyjazdem. Odpowiada mi idea bez specjalngo planowania trasy oraz wysokości budżetu. Wprawdzie wstępnie planowałem samą Chorwację i trochę krócej ale mogę zmodyfikować plany.Termin jaki mi odpowiada je taki sam jak kolegi powyżej tzn 18 lipiec.Pozdrawiam Romek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik72 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witaj Romek, no to świetnie! Nie ma problemu - może być to 18 lipiec! Mirgi jest obecnie w Danii - ma urlop od 16.07 - więc pasuje. Dobrze by było mimo wszystko ustalić zarys wyjazdu akceptowalny dla wszystkich. Postaram się przedstawić trasę ( uwagi i poprawki mile widziane, a nawet wskazane!! :-) Gdzie śpimy? Czy namiot? Czy odpuszczamy namiot? i bierzemy coś co ma łazienkę, knajpę, itd. Wrzucie jakieś info jak to widzicie. Ale generalnie luz - Pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witajcie. Cześć PawełJestem za. generalnie luuuuuuuz.Jeśli chodzi o mnie to zarys jak już pisałem miałem trochę skromniejszy, ale co tam jak szaleć to szaleć.Ja chciałbym będąc w Austrii zahaczyć o jakieś "górki" np. Grossglockner.Będąc w Cro, tutaj muszę odwiedzić moją córcię która będzie w tym czasie przebywać z kuzynami gdzieś w okolicach Makarskiej. Mówiąc muszę mam na myśli "przyjechać dać buziaka i ognia w drogę" chyba że ekipa zechce się zatrzymać na nieco dłuzej, to czemu nie :rolleyes: Co do noclegów to mnie osobiście nie bardzo odpowiada spanie w namiocie, ale jeżeli trzeba będzie to sobie przypomnę stare dobre czasy- poza tym jak pisałeś w pierwszym poście śpimy gdzie chcemy ale w granicach zdroworozsadkowych cen.Odpowiedziałem na tego posta głównie dla tego,że ma to nie być wyjazd na dupościsku finansowym. Oczywiście stówa w tą czy w tą ale jesli chodzi o tysiące to już nie bardzo.Tempo turystyczne: jak najbardziej. Jeśli chodzi o dalsze kraje to tutaj zdaję się na Twoje -Wasze doświadczenie i plany jakie masz już zarysowane.Na razie tyle. Idę kosić trawę.luz i prawa w górę!!Pozdro. Oczywiscie lewa, Prawa ma grzecznie spoczywać na kierze.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik72 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Romek już Cię lubię!Miło jakbyś nie przypominał sobie czasów namiotowych :-) ja też wolę na kwaterach/w pensjonatach/motelach/hotelach/itp, itd.Oczywiście zawsze wolę wydać mniej, niż więcej - ładnie to nazwałeś - zdroworozsądkowo mi pasuje! Ale w środu nocy, gdzieś na zadupiu i w ulewie - zgodzisz się, że nawet wysoka cena za pokój z łazienką ma znaczenie drugorzędne :-) Ale luz - już czuję, iż w tym temacie dogadamy się. Dobra - co do trasy - Grossglockner - byłem dwa lata temu na moto. 18 euro i kopara do ziemii - warto!, ale średnio po drodze - zostawmy do przegadania. Ale w zasadzie czemu nie? Spoko. Wstępny zarys trasy ( punkty orientacyjne, WAŻNA OKOLICA I ATRAKCJE jazda raczej nie autostradami )- jeszcze raz - z dużym luzem i swobodą: PRAGA (CZ) - LINZ - ZEEL AM SEE - VILLACH (A) - LJUBLIANA (SLO) - ZAGRZEB (HR)- BANIA LUKA (BiH) - SPLIT - MAKARSKA (-:) - DUBROVNIK (HR) - KOTOR - PODGORICA (MN) - TIRANA (AL)- SKOPIE (MK)- SOFIA (BG) - VICIN - PITESTI (RO) - BRASOV - transylwania - drakula - trasa transfogarska - CLUJ NAPOCA - (RO ) - TOKAJ - (H) - KOSZYCE (SK) Generalnie - Czechy to przelot i nuda, Austria i Słowenia - urocza, góry, zakręty, widoki - rewelacja, Bałkany - morze, plaże, widoki i zakręty, Bułgaria, Rumunia - wiadomo, a może nie wiadomo - w każdym razie warto! Wrzućcie poprawki, Pozdro Edytowane 14 Czerwca 2011 przez mik72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 DziękiW temacie namiotu to powiem tak:nie lubię, ale chyba trzeba go mieć.będę musiał takowy zakupić,:( i tutaj już się zaczynają schody, gdyż moja przygoda z namiotem zakończyła się ćwierćwieku tenu,Jak masz jakieś doswiadczenie i rady zakupowe to chętnie skorzystam.Próbowałem wklepać wyslane przez Ciebie punkty przelotowe w google,ale mi komputer dostał po garach i się zablokował na 20 min.Stary skubany już jest i taka trasa go pokonała.Wrócę do tego jutro na kompie w pracy.Nie ważne jak,gdzie itp. ważne żeby wesoło,szczęsliwie i na Luzie Co do lodowca to nie mam parcia, ale być w Rzymie i.........Mądryś jest boś był!!!:) :notworthy: Tak jak piszesz -do ustalenia w praniu :crossy: A czy średnio po drodze? to chyba nie daleko od Zell am see. Nie wiem skąd będziesz startował, sądząc z opisu to z północy. Ja mieszkam na południu a konkretnie w Dąbrowie Górniczej.Myślę że pchać się na Pragę to robienie kolana, no chyba że pozwiedzać .Bardzo chętnie. Oczywiście nie autostradami, choć czasami trzeba.Zwiedzanie: wg mnie owszem ale bez szału. A kolega z VTX-a co na to?pozdro dla Duńczyków!!!! dalej tam tak jedzie gnojem na autostradach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Witam ,hi hi hi dobre z tym gnojem , nie wiedziałem że jest to sławne ,ale tak jest wali gnojem raz w roku przez jakieś 2-3 tygodnie i to wszędzie nie tylko na autostradach , oni po prostu wylewają to na pola nie wiem może ekologiczne uprawy w miejsce sztucznych nawozów . Hmm a co do reszty jeżeli chodzi o trasę to zgadzam się na to co ustalicie bo nie mam za bardzo doświadczenia a jestem chłonny zwiedzania , byłem na paru wycieczkach takich 3-4 dniowych ale to była Norwegia, Holandia .Z tym namiotem to mam ten sam problem spałem co prawda w namiocie w tym roku 2 nocki ale musiałem się znieczulić piwem żeby zasnąć bo to jednak nie te lata . Zgadzam się z tym że bez szczególnych oszczędności . Mam pytanie do Was czy jedziecie sami czy z kimś {żona, kochanka, itp.} bo ja muszę zabrać swoją Kobietkę jakoś nie chce dać się zniechęcić do wyjazdu , hi hi .No i jeszcze termin, w Polsce to ja będę 16 lipca ale przez to że rzadko bywam w kraju mam parę spraw do załatwienia i to muszę załatwić w poniedziałek 18 lipca , także najszybciej to my możemy wyjechać 18 po południu bądź 19 z rana , w polsce mieszkam na mazurach , Gołdap niewielkie miasteczko przy granicy z obwodem kaliningradzkim , jak dojdziemy do jakiegoś porozumienia to myślę że będziemy się zbierać po trasie Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Mirgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik72 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 No to mamy jedno pewne: NIE LUBIMY WSZYSCY NAMIOTÓW, więc ich nie bierzemy i spać w nich nie będziemy!!!! :buttrock: Romek - to Zeel am see ustawiłem pod Ciebie, bo lodowiec, faktycznie wg pierwotnego planu średnio po drodze, ale jak luz, to luz, trasa nie jest sztywna - wszelkie modyfikacje mile widziane :crossy: Jestem z Gdańska, więc cała Polska do przejechania :mad: Mirgi - jak nic niespodziewanego się nie wydarzy to będę jechał z koleżanką małżonką :wink: Nie mam gg, nie mam skypa, mam za to maila: [email protected] i kom. 605073380 Pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam!!Ja też nie używam wynalazków typu gg itp.Mój mail: [email protected] tel. słuzbowy więc podam Wam na pw.Paweł- temat został rzucony, jak ktoś byłby chętny to się odezwie.Myslę, że szczegóły będziemy dogadywać na priv.tak zeby nie smiecić na forum!!Jakieś plany motocyklwe na wekend???pozdrawiam Romek :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Haj!Sorki ale chyba zapomniałem się przedstawić , Mirek kontakt do mnie to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Haj , ostatni gwizdek może jeszcze ktoś się dołączy :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi