goguś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jak to wygląda ? Mam nową tablicę i tzw miękki dowód rejestracyjny.Czy można jeżdzić za granicę z takim dokumentem? Proszę o konkrety,bo wpis,że ja byłem i mnie nie złapali,mnie nie satysfakcjonują :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Tak konkretnie ...Spytaj się w w miejscu gdzie dostałeś taki dowód, czyli w wydziale komunikacji.Po tym ... podziel się wiedzą z nami, bo mnie też to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 DOWÓD REJESTRACYJNY. Dokumentem obowiązującym w ruchu krajowym i zagranicznym pojazdu jest dowód rejestracyjny . Nie zalecamy wyjazdu zagranicę z dowodem tymczasowym tzw. miękkim, gdyż możemy się spotkać z niepotrzebnymi utrudnieniami ze strony służb w innych krajach (znany jest im jedynie wzór europejski dokumentu ). Dowód rejestracyjny musi posiadać aktualny wpis badania technicznego. Dodatkowo możesz zerknąć TUTAJ. Nigdzie nie widzę wzmianki o tym, aby nie można było jeździć z takowym dokumentem. Pzdr. Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Można jak najbardziej, oczywiście musi być aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Można jeździć na miękkim za granicę. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dzięki barrrrrdzo! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpers Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Żeby nie zakładać nowego tematu.. Skończyła mi się ważność dowodu tymczasowego, a żeby odebrać twardy muszę zrobić 200km, a nie mam za bardzo czasu... Jaki mandat mi grozi za jazdę na nieważnym dowodzie tymczasowym(OC i przegląd ważny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Żeby nie zakładać nowego tematu.. Skończyła mi się ważność dowodu tymczasowego, a żeby odebrać twardy muszę zrobić 200km, a nie mam za bardzo czasu... Jaki mandat mi grozi za jazdę na nieważnym dowodzie tymczasowym(OC i przegląd ważny)? Konsekwencje są takie same jak w przypadku braku "normalnego" dowodu. Zapraszam TUTAJ, temat poruszany na tym forum. Na przyszłość OPCJA SZUKAJ. Pzdr. Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi