Peterek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Micky92MZ to dobry pomysł!Naprawdę tania w eksploatacji. Przy japończyku wiek nieważny. Serwis jednakowo kosztowny. Przy MZ nauczysz się grzebać to i na przyszłość to zaprocentuje.Dodatkowo jest świetne forum: http://forum.mz-klub.pl/ zaloguj się i korzystaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 To i ja cos dożuce, MZ za 1700 to jakies nieporozumienie, to stary pojazd, wiekowo i technologicznie coraz trudniej o czesci, przestali robic je juz dawno. Fakt, jak na demoluda jest doskonale zrobiona i przy prawidlowej eksploatacji pojezdzi bardzo długo bez powaznych remontów, jednak nie wiesz kto i jak tym jezdził i co jest w srodku tez mozesz sie wpakowac w kanał,w koncu te pojazdy ujezdzało koleje grono młodych motocyklistów którzy chcieli jezdzic szybko i w koncu to smierdzioch, zanieczyszcza atmosfere jak t-34, i osiagi ma takie sobie jak na aktualne czasy.Z tym spalaniem to tez nie jest tak wesoło, jak jezdzisz powoli to spali 4, jak odkrecisz to ile wlejesz. Zaraz mnie zakrzycza ze nieprawda, ze "moja MZ pali 3litry" i takie tam. Krzywa zurzycia paliwa w dwusuwach jest przerażająca. Stara Japonia to druga sprawa. Rozmawiamy o starszej Japonii 4T, 2-cylindrówki czy jednocylindrowe małych pojemnosci jak 250 czy nawet 400 sa to silniki banalnie proste i niewysilone i przy dobrej obsłudze beda jezdzic wiecznie. Jakośc wykonania jest bez porównania z MZ, dostepnosc czesci tez.I ceny nie sa wygórowane. Przywiezione z zachodu prawie zawsze sa serwisowane do konca, wiec nie ma mowy o oszczedzaniu na wymianie oleju czy czegos tam, a kupione w PL na pewno nie sa skatowane w przeciwienstwie do 4-cylindrówek wysokoobrotowych. Wybór nalezy do ciebie, jednak gdynym miał kupowac, wział bym MZ tylko gdyby była w smiesznych pieniądzach typu 500zł, inaczej zapominam o demoludach typu MZ, CZ czy Jawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi