Skocz do zawartości

bmw r1150r problemy z kontrolka cisnienia oleju

Rekomendowane odpowiedzi

mam maly problem albo ciekawa rzecz i nie wiem co sprawdzic , kontrolka oleju w bmw r1150r swieci normalnie po wlaczeniu zaplonu i gasnie prawidlowo po wlaczeniu silnika , ale i to jest troche dziwne po zgaszeniu silnika powinna zapalic sie z powrotem i nie zapala sie ?????? , czy mialby ktos pomysl co to moze byc , czy problemy gdzies z masa?? lub cisnieniem oleju ??? a moze czujnik???? dziekuje za pomoc

po zgaszeniu silnika powinna zapalic sie z powrotem

jesteś pewny, że powinna? wprawdzie nie przyglądałem się jakoś specjalnie czy się zapala (wyłączam stacyjką, więc wszystko gaśnie bez prądu), ale jak na mój gust to szukasz nieistniejących problemów

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

jesteś pewny, że powinna? wprawdzie nie przyglądałem się jakoś specjalnie czy się zapala (wyłączam stacyjką, więc wszystko gaśnie bez prądu), ale jak na mój gust to szukasz nieistniejących problemów

jsz

wlsnie, po wylaczeniu stacyjka i ponownym wlaczeniu nawet po kilku minutach nie zapala sie ???????????? dopiero po bbardzo duzszej chwili ??????? czasem godzina lub 2 , dlamnie to jest troche dziwne a wrecz nie calkiem normalne

mam maly problem albo ciekawa rzecz i nie wiem co sprawdzic , kontrolka oleju w bmw r1150r swieci normalnie po wlaczeniu zaplonu i gasnie prawidlowo po wlaczeniu silnika , ale i to jest troche dziwne po zgaszeniu silnika powinna zapalic sie z powrotem i nie zapala sie ?????? , czy mialby ktos pomysl co to moze byc , czy problemy gdzies z masa?? lub cisnieniem oleju ??? a moze czujnik???? dziekuje za pomoc

Zawieszający się czujnik ciśnienia. Znajduje się pod lewym cycem.

Dla ostatecznego sprawdzenia, po zgaszeniu silnika i jeżeli kontrolka się nie pali lekko puknij w czujnik, kontrolka powinna się zapalić.

U mnie były takie same objawy, pomogła wymiana czujnika.

Zawieszający się czujnik ciśnienia. Znajduje się pod lewym cycem.

Dla ostatecznego sprawdzenia, po zgaszeniu silnika i jeżeli kontrolka się nie pali lekko puknij w czujnik, kontrolka powinna się zapalić.

U mnie były takie same objawy, pomogła wymiana czujnika.

dzieki za podpowiedz, u mnie po dokladnym sprawdzeniu byl lekki luz na bezpieczniku nr 1 , i wszysko ok