Teliber Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Jak cały czas Ci kapie paliwo tzn, że coś nie tak. Chyba się pływak wiesza, jest dziurawy itd. Ogolnie ta komora działa tak: dostaje paliwo, pływak wypływa i zamyka dopływ a jak u Ciebie cały czas sie leje to wina tkwi w gaźniku. Najlepiej kup nowy i pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quisk Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 tylko że paliwo nie leci mi tą dziurką od przelewu tylko przy tej nakrętce co trzyma komore pływaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 To podłóż tam nową uszczelkę Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quisk Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 podkładałem ale nic to nie dalo a gdy dzisiaj zdemontowałem komore pływaka to było widać od środka peknięcie i dlatego całycas kapało mi paliwo :angry: Ale po niedziel bede miał inny gaznik :biggrin: wiec zobaczymy czy sprwnosc, osiagi sie poprawią a co wazniejsze czy moje kłopoty sie skonczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Jak dostaniesz drugi gaźnik to wyreguluj go pożądanie(nie przed domem zaraz po odpaleniu ale na postoju po kilku km). Z tego co wyczytałem miałeś zbyt ubogą mieszankę paliwo-powietrze przez brak filtra, tudzież coś innego. Dlatego gwałtowne otwarcie manetki gazu do końca dławiło motocykl powietrzem. I radzie jeździć z filtrem powietrza, teraz jest lato wciąga bardzo dużo różnych dziwnych rzeczy. Ja jeździłem bez w zimę bo inaczej nie szło doregulować, to zdziwił byś się co było w komorze korbowej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quisk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 teraz postaram się kupic filtr powietrza bo jeszcze go nie kupiłem i załatwić ten gaznik i zobaczymy czy zmienią sie osiągi i sprawnośc mojej wsk :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi