agent 303 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Może pójdź na policje i dowiedz się o co chodzi z tym dowodem bo może okazać się ze jest moto kradzione. Pytaniem jest dlaczego nie pokazał ci i właściwie nie dał tego kwitu?. Nie jest problemem odzyskać dowód ale w takim wypadku to się wkopałeś. Jak powie że zgubił papierek to tylko policja może ci go jeszcze wydać jeśli postarasz się. Z papierkiem na przegląd w razie co zrobią normalny okresowy przegląd wtedy do warszawy wysyłasz papiery oni odsyłają papiery i dowód i idziesz przerejestrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Bo to dziwne troche ponieważ, ten koleś od którego kupiłem motor, dostał go w rozliczeniu,ale spisali umowe, i poprzednik nie miał czasu dać tego papierka i się ugadali, że jak znajdzie to odeślą go. A co jak zrobię przegląd, i wyśle tam do urzędu ksera umów, i że przegląd jest zrobiony? wydzdzą go? przecież będą mieli umowy ciągle, no i przegląd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Nie miał czasu dać papierka ? coś tu mocno śmierdzi. dzwoń do właściciela jego obowiązkiem jest ci wszystko dostarczyć jeśli nie to idź na policje tam można takie rzeczy sprawdzić co jest i jak. Dziwi mnie to że wkopałeś się w taką sytuację. Czy go wydadzą w taki sposób szczerze mówiąc wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ale kradzony wątpię, mam umowy, mam też karte pojazdu wydaną przez Starostwo Powiadowe w Olecku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 To co wpisaliście na umowie w polach takich jak nr dowodu, przez kogo wydany itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 już piszę, pisze tylko, że marka to suzuki rg 125, nr nadwozia jest podany, nr silnika też jest i nr rejestracyjny. Więc nr nadwozia i silnika jest spisane z innej umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ale masz świadomość, że taka umowę, czy ciąg umów możesz sobie wydrukować w 5 min? A chociaz z kartą pojazdu się zgadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Tak, wszysko się zgadza, ciąg umów, inne pisma, wszytsko jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 To chociaż tyle. Najlepiej zadzwoń do poprzedniego właściciela co z tym świstkiem. Jak nie da to trzeba będzie na policje iść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Hmm.. na policję? po co? on jest z olecka, a ja z Gdańska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 No jak kwitka nie będzie to dowodu też nie prawdopodobnie. Mi ta cała sprawa śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 No ok.. powiedzmy, że pojde na policje i co wtedy? co mam mówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 No prawdę. Kupiłeś motor, który zabrali i chcesz odzyskac. Wymyśl coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 A jeśli bym powiedział, że zabrano mi dowód rejestracyjny ale zgubiłem ten świstek to coś pomogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Nie bardzo. Oni mają zanotowane id kogo zabrali kiedy gdzie i jak także nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi