TOMEKSETA Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 witam!!!;Dmam pewien problem a dokładnie yz 125 nie wiem czemu ale gdy jest zimna chodzi normalnie trzyma obroty i w ogóle jest git ale gdy się zagrzeje już nie jest tak miło motor nie trzyma obrotów i gaśnie chyba że dodam trochę gazu wtedy obroty rosną i jest dobrze. dodam że gaźnik jest czysty, filtr też. a co najciekawsze śrubka od obrotów wkręcona jest na maxa. ma może ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Wykrec swiece i zobacz jaki ma kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 kolor ma taki jak powinna kawy z mlekiem ;D a dokładnie jasno brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jaki przebieg? Kiedy robiles zawory? Krucce nie popekane? Ew wkrec srube skladu mieszanki i policz ile byla wykrecona. Potem mozesz pokombinowac z ustawieniami. Wkrecasz az zacznie przygasac po czym wykrecasz az do momentu rownej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jaki przebieg? Kiedy robiles zawory? Krucce nie popekane? Ew wkrec srube skladu mieszanki i policz ile byla wykrecona. Potem mozesz pokombinowac z ustawieniami. Wkrecasz az zacznie przygasac po czym wykrecasz az do momentu rownej pracy. jimi czytaj :P yz125 nie ma zaworów :P śruba składu wkęcona na maxa. Może być sporo przyczyn, koniec tłoka, ewentualnie posprawdzaj membrany czy nie są krzywe, popękane. Może czyszczenie gaźnika skopane. Ssanie działa jak należy ? W ogóle ściagnij sobie serwisówke do niej i pokoleji sprawdzaj wszystko z nia. Zobacz też jak już sie rozgrzeje i zgaśnie jak pracuje bez filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Cholera pomylilem dzialy. Sorry ;)Sruba obrotow wkrecona na max a nie skladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 A to teraz ja niedoczytałem , sorry :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 wczoraj jak przyjechałem i wykręciłem świece to była cała czarna ;/ nie wiem czemu. sprawdzałem membrany są ok i bez filtra też gaśnie. a co do tłoka to raczej nie bo moto wkręca się na obroty jak 4t i mocy mu nie brakuje ;D co może być jeszcze przyczyną gaśnięcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Gaźnik do regulacji, masz za bogatą mieszanke na zimno silnik potrzebuje więcej paliwa bo benzyna gorzej odparowuje, gdy sie zagrzeje zalewa. Zacznij od czyszczenia gaźnika sprawdź poziom paliwa i zaworek iglicowy, następnie regulacja i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 WŁAŚNIE ten poziom paliwa mam z tym problem bo gdy przechylę motor na trochę na bok to z nadmiaru leci paliwo tak raczej nie powinno być co nie ?? jak ustawić poziom paliwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Masz do niej serwisówke w ogóle ? Bo bez niej to sobie możesz regulować. Ściągni sobie>> stąd << serwisówke, tam będziesz miał wszystko opisane co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 mam tylko po angielsku. i trochę schodzi zanim cokolwiek przetłumaczę ale dam radę ;D jutro wezmę się za regulację i napiszę czy coś to dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi