klikszen Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam, potzebuje rad w sprawie tego radyjka http://moto.allegro.pl/zestaw-motocyklowy-alan-42-multi-sklep-w-wa-i1605968760.html Osoba dla której ma być lata długie traski, śr 1-2 w tygodniu. Chciałbym poznać wasze opinie o tym sprzęcie, może ktoś użytkuje i chciałby się pochwalić doświadczeniami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) Witam, potzebuje rad w sprawie tego radyjka http://moto.allegro....1605968760.html Osoba dla której ma być lata długie traski, śr 1-2 w tygodniu. Chciałbym poznać wasze opinie o tym sprzęcie, może ktoś użytkuje i chciałby się pochwalić doświadczeniami? pozdrawiam http://forum.motocyk...jakie-cb-radio/ A w motocyklu Cymbał Radio przydaje się jak ... jak ... jak ... Wcale się nie przydaje :happy:. Edytowane 13 Maja 2011 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 A w motocyklu Cymbał Radio przydaje się jak ... jak ... jak ... Wcale się nie przydaje :happy:. Miałeś ? Jeździłeś ? Ile czasu, jakie odległości ? Bo mnie się zwróciło w mniej niż miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klikszen Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Misman, czyli mówisz że warto zainwestować? Wiadomo w samochodzie b. przydatna rzecz. Ale nie wiem jak z tym na moto. Edytowane 15 Maja 2011 przez klikszen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 .... w aucie to i owszem , sprawdza się i przydaje nie tylko do unikania suszarek i innych czyhających na kierowców niespodzianek ale także dla pozyskania informacji o korkach na drodze itp.... na moto cóż nie znam nikogo kto by posiadał ale jeżeli szukasz do auta , warto tutaj zainwestować parę złotych nie tyle w radio ale co w antenę modele SIRIO AS100 to rozsądna propozycja generalnie 5/8 fali czyli około 1 metra dla anteny ... co do radia pochodne f-rmy PRESIDENT z droższych lub ALAN i DNT ( niemiecki President)z nieco tańszych , wystarczające w Polsce jest 40 kanałów modulacji AM , a dla podróżujących poza Polskę szczególnie na Zachód Europy dobrze jest mieć przełącznik 0/5 , dobrą rzeczą jest także posiadanie w radiu tzw RFGAIN ( regulator czułości toru odbiornika), gdyż pozwala na regulacje czułości oddzielnie dla tras pozamiejskich i oddzielnie dla drogi w mieście gdzie zakłucenia , szczególnie z urządzeń wysokoenergetycznych sie kumulują i wzmacniają . Dobrą rzeczą jest mieć także filtr DNL ( zmiejszający poziom szumu)w radiu.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek660 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 jesli jest to motocykl w stylu goldwinga albo elektry to CB radio jak najbardziej ale jesli jest to inny motocykl to nie wydaje mi sie ze to jest dobry pomysl Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klikszen Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Motocykl to Suka SV 1000. Nie ma to być do rozmowy, tylko do nasłuchiwania. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Miałeś ? Jeździłeś ? Ile czasu, jakie odległości ? Bo mnie się zwróciło w mniej niż miesiąc... W/na motocyklu nie miałem i nie widzę nie tyle potrzeby, co sensu.Powyżej 120km/h szumy w kasku uniemożliwiają usłyszenie czegokolwiek. Natomiast jak jeździsz wolniej niż 120, to nie ma potrzeby posiadania CB Radia, bo oznacza że jeździsz zgodnie z przepisami.W samochodzie posiadam i jak najbardziej używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Ze słuchawką w uchu to coś jeszcze słychać, korzystam tak czasem z telefonu w czasie jazdy - jednak ani to wygodne ani bezpieczne nie jest (rozproszenie uwagi odczuwalne). Edytowane 15 Maja 2011 przez Hero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Natomiast jak jeździsz wolniej niż 120, to nie ma potrzeby posiadania CB Radia, bo oznacza że jeździsz zgodnie z przepisami.Niby tak, ale suszarka nie jest na krajowce zeby lapac 140 na 90, tylko w zabudowanym 80 na 50 Na cb czesto uslyszysz tez czy fotoradar jest czynnyTak wiec jakistam sens jest, bardziej obawialbym sie szumow, nawet w samochodzie ciezko zestroic zeby nie szumialo i mialo jako taki zasieg, a co dopiero w reczniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 ...ręczniak nie jest zły , warunkiem jest tu jednak antena ... są do ręczniaków skracane elektrycznie anteny 5/8 fali te są całkiem dobre i się sprawdzają szczególnie do nasłuchu ...co do używania no cóż można się kłócić co do zasadności ich stosowania ... są także moduły odbiorcze wyłącznie na kanał 19 to coś pośredniego pomiędzy ciężkim ręczniakiem a stacją samochodową.. całkiem ciekawe urządzenie....jak ktoś lubi ..czemu nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Misman, czyli mówisz że warto zainwestować? Wiadomo w samochodzie b. przydatna rzecz. Ale nie wiem jak z tym na moto. Wg mnie warto. Wiadomo, że nie da się (zwłaszcza na większych sprzętach) jeździć zgodnie z przepisami, gdzie nie wadomo kiedy parędziesiąt km na liczniku się pojawia.Nie zapi..dalam nie wiadomo jak, w zabudowanym zazwyczaj zwalniam - no ale właśnie nawet jak się zwolni i do tej - dajmy na to - 70-tki :icon_mrgreen: , to w majestacie prawa jest się piratem drogowym, co to "przez miasto, czysta na jednym kole".Więc info o patrolach na trasie - bezcenne. Ratuje kasę i punkty... :bigrazz: Nawet ostatnio gamonie się ustawiają poza terenem zabudowanym, żeby wyłapywać leszczy którzy lecą sobie ponad stówkę w trasie, na prostej, pustej, szerokiej drodze. Moja prędkość podróżna zawiera się między 100 - a 120, zatem łapię się, jako pirat drogowy, w kryteria do ukarania... Nie ma przymusu kupowania i używania CB. Ale dla mnie to spoko wynalazek... :bigrazz: na moto też :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik74 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Ja mam radio zamontowane w sakwie, antenę zamocowałem do oparci pasażera i na razie mam podłączone do słuchawek w kasku. Jak znajdę trochę czasu to chce podłączyć mikrofon i zamontować na kierownicy włącznik do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi