Skocz do zawartości

Yamaha YZF R125

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem na jakiej podstawie piszecie te v-maxy :)

Ja mam r125, aktualny przebieg 1200km, ale-

Na zakopiance v-max 132km/h

na a4 - 134 i odciecie zapłonu przy 10500@/min.

130 idzie po prostym spokojnie, na a4 było lekko z górki.

A do setki może niedługo zmierzę, ale to jest tak "na oko" około 12s....

Najważniejszy kask potem kurtka rekawice buty i spodnie na końcu

Dlaczego niby spodnie na końcu? Dlaczego kurtka ważniejsza od spodni? Wg mnie są tak samo ważne. Jazda bez spodni z porządnymi twardymi ochraniaczami (przynajmniej na kolanka) w razie wywrotki grozi poważną kontuzją, z trwałym inwalidztwem włącznie. Kolana to jedne z najtrudniejszych w składaniu i leczeniu elementów ludzkiego ciała. Podobnie z butami, mają być wysokie, porządna ochrona kostki i stopy to podstawa. Bez ochrony można skończyć na wózku (w sumie z ochroną też można, jednak z mniejszym prawdopodobieństwem).

Nie słuchajcie złych rad - wraz z motocyklem trzeba od razu zaopatrzyć się w komplet markowych ciuchów z atestowaną ochroną, a nie czekać z zakupem ciuchów na kolejny sezon. Pozdrawiam.

Edytowane przez MYCHA75

• 3 tygodnie później...

No zgodze się z kolegą wyżej. A co do osiągów mam przebieg ponad 2000 juz i osiągnąłem 132km/h na przyśpieszenie nie narzekam. Moto ma wg mnie same plusy włącznie z spalaniem.

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy !

• 4 lata później...

Witam. Za niedługo będę zdawał prawo jazdy na kategorie A1, aczkolwiek prócz prawka jest mi potrzebny również motocykl, więc postanowiłem zapytać doświadczonych osób czy może ktoś z was posiada/ł Yamahe YZF R-125, rocznik 2008. Motocykl wizualnie bardzo mi się podoba i chciałbym taki zakupić, ale postanowiłem zapytać na wszelki wypadek, czy taki motor warto jest kupować.

Motocykl ma służyć na dobre pare lat, głównie do rozrywki, rozwijania pasji jak również jazdy do szkoły i popisywania się przed znajomymi (mam nadzieje że wiecie o co chodzi ;)). Proszę powiedzcie czy taki motocykl temu sprosta i nie zawiedzie w trudnych sytuacjach.

post-87766-0-04390900-1475093174_thumb.jpg

Edytowane przez LOKII