sajmon Opublikowano 20 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2004 Witam!Co radzicie, który z kasków (w temacie) jest wart większej uwagi.1.Obydwa są w podobnej cenie.2.Max 606 ma odczepianą szczękową cześć wyściółki (sprawdziłem), OSBE MSX podobno całą (nie miałem możliwości sprawdzić).3.Obydwa mają regulowany daszek.4.MAX jest cały lakierowany, OSBE oklejany.5.OSBE jest ok 100g lżejszy. Może mieliscie już jakieś doświadczenia z tymi kaskami, OSBE MSX to najnowszy model następca ST, natomiast MAX 606 jest troszeczkę starszm modelem (choć też stosunkowo świeżym). I najważniejsze-czy wiecie coś na temat jakości tych kasków. Niestety uprzedzam, że muszę zamknąć się w kwocie do 300zł, stąd pod lupę wziąłem te modele.Pozdrowionaka. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2004 Zdecydowanie OSBE. kiedyś chciałem kupć jeden z tych kasków i skończyło sie tak, że pozbierałem i kupiłem lepszy. Osbe wydawał mi sie jakiś trwalszy i jest o 100g lzejszy a w terenie to naprawde dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arni Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Ja mam kask MAX 606 i nie narzekam.Jest wygodny,dobrze dopasowany do kształtu głowy.O OSBE nie powiem niec wiecej bo bezpośrednio nie miałem z nim kontaktu ale lakier na moim kasku jest na pewno lepszy i wygląda bardziej efektownie niż naklejki na OSBE.Max jest droższy o jakies 50 zł (za swój dałem chyba 290zł.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 Ja też mam MAXsa i jest fajny i trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 Stary Osbe ma nierozbieralną wyściółkę i brzydkie naklejki :? Nie wiem jak jest z nowym !? A co do Maxa to myślałem, że ma wypinana całą wyściółkę a nie tylko boczki ?!Prawda to :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi