sados Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam.Ślizgało mi się sprzęgło w suzuki gsx 600 f.ostatnio gdy odpalilem silnik coś się stało.gdy wrzucalem bioeg i dodawalem gazu (obroty wporządku) wogule zero mocy.czy to jedynka czy czwórka obrolty do gory a zero mocy.gora 30km/h.pomyslłem ze to tarcze sprzęgła,rozebrałem wymieniłem tarcze złozyłem i lipa.sprzęgło wogule nie chodzi.nawet na zgaszonym silniku jest na luzie wrzucam jedynke trzymam przegło a motoru nie moge ruszyc tak jak bym sprzegła nie trzymał.nie rozumiem przyczyny.czy spreżyny mogłem za mocno dokręcic?jesli tak to z jaka siła je dokręcac?czy używać klucza dynanometrycznego?można sobie poradzić bez niego?jeśli nie moczyłem tarcz w oleju to może być to?co to może być? Może ktoś pomoże.Przepraszam za chaotyczne wyjaśnienia,staralem sie opisać wszystko co zuważyłem.Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuje.POCZĄTKUJĄCY MECHANIK AMATOR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) POCZĄTKUJĄCY MECHANIK AMATOR. I tu jest przyczyna problemu... Uzywac klucza dynamometrycznego, dokrecac z sila podana w serwisowce. Z calego tego chaotycznego opisu zrozumialem ze pomimo wcisnietego sprzegla, sprzeglo nadal nie wysprzegla - tak? Jesli nie posmarowales tarcz to tak jest, bo tra o siebie bez smarowania. Edytowane 2 Maja 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sados Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 I tu jest przyczyna problemu... Uzywac klucza dynamometrycznego, dokrecac z sila podana w serwisowce. Z calego tego chaotycznego opisu zrozumialem ze pomimo wcisnietego sprzegla, sprzeglo nadal nie wysprzegla - tak? Jesli nie posmarowales tarcz to tak jest, bo tra o siebie bez smarowania. Wiecka z jaka sila dokrecic 10Nm czy 12Nm nie posiadam serwisówki.Dzieki za pomoc w rozwiazaniu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Wiecka z jaka sila dokrecic 10Nm czy 12Nm nie posiadam serwisówki. Sciagnij i zobacz. Od tego powinienes zaczac wogole robote ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi