Skubi Opublikowano 20 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2004 Czołem!W swojej Jawie mam zamontowany elektroniczny zapłon. Ostatnio przedmuchałem sprężarką filtr powietrza. Wyregulowałem też gaźnik sposobem - przy nagrzanym silniku ustawiłem najniższe obroty przy których silnik nie gaśnie po czym ustawiam mieszankę tak by silnik miał najwyższe obroty... i tak kilka razy aż do momentu gdy nie czułem różnicy przy regulowaniu mieszanki.I spaliła mi 4,6 litrów w trasie. Czy to, kutwa, nie za dużo?Może gaźnik inaczej wyregulować? Jak Wasze palą? Dodam że Jawa jest w okresie docierania :twisted: Heyah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 20 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2004 dawno temu miałem Jawe 350 ale powiem Ci że zapakowana po dziurki w nosie we dwie osoby nie spaliła wiecej niz 4l/100km. zapakowana szła ok 130/h. Pusta ok 145 we dwie osoby ok 140. To była "TS" z 89r kupiona nówka w Polmozbycie. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 20 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2004 Moja wersja przejsciowa z 1987 r (nowy silnik - satrsza sylwetka) dodatkowo z koszem velorex kupowana w jakims sklepi "Samopomocy Chlopskiej" (tak tak jezdilo sie wtedy po roznych dziurach aby dostac to co sie chcialo :D ) palila ponizej 4 l w trasie (przy ekonomicznej jezdzie 80-90 to kolo 3,5 l ) a po miescie dochodzila do 5 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 21 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2004 Jeżeli docierasz, nie ustawiaj nadmiernie ubogiej mieszanki bo tym samym możesz podwyższasz ryzyko zatarcia.Ustaw normalna mieszankę , nawet ciut bogatszą i porządnie ją dotrzyj.Nie kombinuj ze spalaniem przed końcem docierania.Poza tym na dotarciu silnik może więcej palić i to jest normalna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi