wary2 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam wszystkich. Mam taki problem. Posiadam Suzuki RM 250 z 83r bez zaworo wydechowego(zaworu mocy)Motocykl przeszedł u mnie kompletną regeneracje, niestety coś jest nie tak po pierwsze nie ma wolnych obrotów cały czas trzyma wysokie przepustnica na samym dole a on dalej ma wysokie obroty,żeby tego było mało motocykle dostaje kopa dopiero z dość wysokich obrotów... Trzeba go dość solidnie przeciągnąć wtedy czuć moc... Z niskich obrotów jak dodaje gazu to jak by przerywał ale tak delikatnie. Dodam jeszcze że nie mam filtra powietrza.. Nie mam go gdzie zmieścić. Przy gardzieli jest bania amortyzatora moja przeróbka i filtr sie nie mieści.. W chwili obecnie motocykl jest na dotarciu więc mam zastosowane bardziej bogatą mieszankę (olej paliwo)...Świeca irydowa. Zapłon ustawiłem metodą prób i błędów i na chwile obecną jest ustawiony "dziwnie" do samego końca w prawo czyli bardzo wczesny. Jak go opóźnię próg braku mocy coraz bardziej się podnosi czyli na jeszcze wyższych obrotach osiąga moc albo przerywa za każdym razem odpala dość fajnie z pierwszego kopa... Sam już nie wiem podajcie jakieś rozwiązania. Np jak regulujecie zapłon ja mam ten stary typ z dwoma cewkami i magnetem w środku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ale filtr powietrza to podstawa, musi byc, moze spasuje z jakiesgo innego moto.JAk zalozysz filtr to dopiero pozniej mozesz zaczac jakies regulacje, Moze lewe powietrze, jest powodem wysokich obrotow, spryskaj przy gazniku jakims dezodorantem jak bedzie jakas zmiana w obrotach to tam bedzie nieszczelnosc, jeszcze wez pod uwage simeringi na wale, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wary2 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Cześć, króciec do gaźnika cały uszczelniłem gumą do szyb więc jest jak nowy. Na wale wymieniałem uszczelniacze na nowy. Musze stworzyć tam jakiś filtr, to może być to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A moze ci pociagnal jakiegos syfu, i gazniki do czyszczenia.Uszczelniles, ale nie jest pewne ze jest szczelne wez spryskaj dezodorantem, albo czyms latwopalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wary2 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Ok tak zrobię. Powiedz mi duże znaczenie ma tłumik w takim 2T. Bo dyfuzor ma w fajnym stanie ale tłumik założony z Husqvarny z 450. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wary2 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Filtr założyłem ale bez zmian. Teraz zamówiłem na Allegro zestaw moduł stator magneto cewka. Może się poprawi.Tylko że ten chiński zamiennik nie wiem co to będzie warte za niecałe 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Uważam że jak wywalisz wszystkie patenty i zrobisz tak jak powinno być w oryginale, to moto zacznie latać. W ogóle zaopatrz się w serwisówke do niego, ułatwi ci to robienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wary2 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Do tego modelu nie ma nigdzie serwisów-ki.... Ale teraz jak założę nowy moduł i osprzęt powinno latać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 najpierw to filtr kup; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi