Nyks Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam, posiadam Honde MTX 80 85r chłodzoną cieczą. Chciałem się dowiedzieć czy bedzie mi pasował cylinder od NSR/NS1 50ccm. Z tego co się orientuje to są te same siliki, ale mogę sie mylić, więc proszę o info. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam, posiadam Honde MTX 80 85r chłodzoną cieczą. Chciałem się dowiedzieć czy bedzie mi pasował cylinder od NSR/NS1 50ccm. Z tego co się orientuje to są te same siliki, ale mogę sie mylić, więc proszę o info. Pozdrawiam :) A jakie masz logiczne wytłumaczenie zakładania cylindra 50ccm na miejsce 80? Nie ma szans żeby taka rzeźba podeszła. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyks Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Kurdę, szkoda. Trudno dostać ten cylinder. Miałem nadzieję, że da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Możesz wytłumaczyć dlaczego chcesz zrobić taki dziwny myk? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyks Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ponieważ od miesiąca nie mogę dorwać cylindra do mtx 80, a potrzebuję moto żeby smigac do pracy. Stary cylek juz sie nie klasyfikuje do szlifu i poratuje go tylko tulejowanie, ale nie mam teraz na tyle pieniedzy zeby zainwestowac. Stad ten pomysl :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ponieważ od miesiąca nie mogę dorwać cylindra do mtx 80, a potrzebuję moto żeby smigac do pracy. Stary cylek juz sie nie klasyfikuje do szlifu i poratuje go tylko tulejowanie, ale nie mam teraz na tyle pieniedzy zeby zainwestowac. Stad ten pomysl :(Lepiej tuleje wstawić. Nowy używany cylinder też nie wiesz w jakim stanie dostaniesz i z jakimi wymiarami. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyks Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Moze za jakis czas zajme sie tym starym, ale zalezy mi teraz na jakims zamienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Proszę bardzo, gość ma cylinder http://moto.allegro.pl/czesci-honda-mbx-80-wyprzedaz-inne-modele-mtx-i1588293804.html Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyks Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Nie ma, sledze na bierzaco allegro. Juz sie kontaktowalem z tym uzytkownikiem. W takim razie ten cylinder też się nie nadaje?http://www.jan-mar.pl/product_info.php?currency=PLN&cPath=3_211_65&products_id=1782 Edytowane 2 Maja 2011 przez Nyks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Musisz porównać wymiary (wysokość tulei, średnica zewnętrzna tulei) ze swoim cylindrem, bo widzę że ten cylek to niezły wymysł, bo raz że ma średnice 45mm, a dwa że to niby 50ccm i to w dodatku ciecz, a takich nie było. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 504 złote za 50 ccm, za ok 250-300 robisz nową tuleje, tłok ok 100 i masz zrobione 80 ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jakoś nie wyobrażam sobie tulejowania cylindra będącego żeliwnym odlewem. Zobacz na Motor-Land, powinni mieć nowe cylindry 50 i "60" cm3.Jak pracowałem w serwisie skuterów to taki cylinder od MBX 80 leżał wyrzucony na złom, we wodzie pływał, aż cały zardzewiał... Myślę że zawsze znajdzie się ktoś kto taki cylinder posiada. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 http://www.motor-tech.katowice.pl/ tu masz link do firmy ktora sie zajmuje tulejowaniem cylindrow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jakoś nie wyobrażam sobie tulejowania cylindra będącego żeliwnym odlewem. Zobacz na Motor-Land, powinni mieć nowe cylindry 50 i "60" cm3.Jak pracowałem w serwisie skuterów to taki cylinder od MBX 80 leżał wyrzucony na złom, we wodzie pływał, aż cały zardzewiał... Myślę że zawsze znajdzie się ktoś kto taki cylinder posiada. A powiedz mi w czym tkwi problem ? Tak jak Ziuteek napisał napisz do pana Woryny z motortechu, obecnie jest to jeden z lepszym specjalistów od tuleji w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jakoś nie wyobrażam sobie tulejowania cylindra będącego żeliwnym odlewem. Zobacz na Motor-Land, powinni mieć nowe cylindry 50 i "60" cm3.Jak pracowałem w serwisie skuterów to taki cylinder od MBX 80 leżał wyrzucony na złom, we wodzie pływał, aż cały zardzewiał... Myślę że zawsze znajdzie się ktoś kto taki cylinder posiada. Koles tulejuje cylindy do wyczynowych motocykli i smigaja, wiec cylinder do mbx jest dla niego pryszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi