marek1717 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam mam rieju mrx i mam jasny olej w skrzyni jakby biało siwy.i mam pytanie od czego to może byćjest to 2T Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez marek1717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Woda w oleju? jak nie wiesz co to warto wymienić na nowy :) Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1717 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 a może być od tego że stał całą zime z tym samym olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Raczej nie bardzo. Sprawdź układ chłodznia, albo wymień olej i obserwuj czy dalej bedzie sie robił biało-szarawy. Chyba, że miałeś skrzynia zalaną jakimś hipolem (?) Nie wiem jak on sie zachowuje po pracy w skrzyni biegów i jaki ma kolor, moze ktoś podopowie? Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1717 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) właśnie miałem zalaną hipolem i jak niemiałem tego samego to dolałem inngo Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez marek1717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Sprawdź czy nie ubywa Ci płynu w chłodnicy, Siwy, biały olej świadczy o mieszaniu się z wodą/płynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1717 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 ok a jak ubywa to co? uszczelka pod głowicą i jakie koszty są związane z wymianą jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Masz dwusuwa, więc uszczelka odpada. jeśli ubywa to czeka cię wymiana uszczelniaczy pompy wody. W zależności co znajduje się w zestawie naprawczym i czy da się kupić uszczelniacze w hurtowni to koszt max nie bedzie przekraczał 100 złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1717 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 trochę ubyło z chłodnicy ale bardzo mało wiec jutro wymienię olej i zobaczę co będzie sie dziać. a jaki olej polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Większość markowych olei najlepiej syntetycznych do pracy z mokrym sprzęgłem, np. Motul transoil expert 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi