jarwq Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 witam mam suzuki gsxr 750 z 1998 z wtryskiem srad, po rozgrzaniu przerywa mi na wolnych obrotach (do ok 1800obr) to chyba świece do wymiany? mam inny problem czy ktoś sam regulował luzy zaworowe w tym modelu lub podobnym, mam książkę serwisowa z opisanym tym ale wiadomo ze w książce nie piszą o typowych problemach typu jak dojść do tego miejsca lub jakich narzędzi użyć dostępnych poza serwisem aso. może jeszcze synchronizacja wtrysku/linki przyspieszenia (throttle valve synchronization) bo czytałem ze robi się, powód dlaczego chce to zrobić to ze brak funduszy na danie do serwisu, a drugi to ze go kopiłem dopiero i spalanie po pierwszym tankowaniu wyszło 12 litrów / 100km czy ktoś się spotkał z przypadkiem ze mam motor z angli z licznikiem w milach(i małymi cyferkami km), w milach jest licznik do 190mil ale pokazuje mi w km tzn mam na liczniku 60mil/h a radar pokazał mi 60km/h (temperaturę pokazuje w C) (w załączniku spis czynności serwisowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaworow sam nie zrobisz. W serwisie placisz za wiedze, narzedzia i prace. Ostatnio dostaje szewskiej pasji kiedy trafia mi sie sprzet, w ktorym ktos chcial sam cos zrobic. Ludzie nie potrafia dobrze wykonac nawet prostej czynnosci typu wymiana oleju, a co dopiero bardziej skomplikowane. Ostatnio mialem nieprzyjemnosc skladac dekiel zaworowy gdzie gwint byl zjechany. Dekiel przykreca sie przeciez w okolicach 12Nm...Dlatego mysle ze bedzie lepiej jak go oddasz na regulacje do serwisu. Niekoniecznie ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi