Skocz do zawartości

qingqi qm 250 yuki 250 vista

Dan the man
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich posiadaczy motocykli made in china , zostałem właśnie właścicielem qingqi gm yuki 250 vista z 2005 roku czy ktoś może wie jak sprawują się te motorki może jakieś bolączki bądz zalety proszę o informacje moja 250 ma przejechane 3000 km podobno na cele dotarcia ma założone jakieś dławiki na gaznikach ściągnołem ostatnio gażniki ale nic nie zauważyłem a nie chciałem go rozkręcać na czynniki pierwsze jedynie co zauważyłem to dwie plastikowe jakby dysze z iglicami od ssania na klucz 14 jedna była jakby lekko odkręcona więc ją dokręciłem po założeniu przy zimnym silniku włącze ssanie silniczek zbiera się na jakieś 1200-1500obr.po chwili jednak obroty spadają i gaśnie wcześniej ssanie działało ok może ktoś miał podobny przypadek ?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

PS. może ktoś wie czy jest może jakiś japoński odpowiednik .

Yuki Vista to dosyć dobry jakościowo sprzęcik jak na swój rocznik (2005, wtedy chinole robili jeszcze tandetę) Jest gość, który przejeździł dokładnie tym samym motocyklem (również rocznikowo) kilka ładnych sezonów.

Jeśli szukasz info o Yuki 250 Vista, jest to Lifan LF250-4, to ważne jak będziesz szukał w sieci info/części.

Niestety jest to sprzęt, który już nie jest produkowany i sprzedawany.

Jeśli szukasz konkretów odnośnie tego konkretnego motocykla to pytaj Shippa na tym forum:

http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/