Gość kiwigips Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 mosze wymienic opone tylnia i niedlugo przednia w swoeje etce 251. Jakie opony sa najlepsze do tego motorku. bede przewaznie jezdzil na nierownym, pelen kolein asfalcie Polskim i od czasu do czasu na wiejskich drogach. jakie opony byscie proponawali, wraz z rozmiarami. moja przednia opona jest dosyc cienka i nie wiem czy to z tego powodu lub konstrukcji motoru ale moja etka jest smiertelna przy hamowaniu ostrym jak nie jest sie na pieknmy asfalcie. np juz sie wypie**olilem na piaskowej drodze i malo brakowalo na ceglach i bruku. na innych motorach to nie sprawialo problemu ale na niej sie boje poprostu chamowac. stosuje 75% przod 25% tylk na asfalcie a odwrot na piasku. niestety trudno w sytuacji naglej myslec o powierzchni. nawet jak hamuje tylnim na piasku albo jade na piasku to dupe mi rzuca arz strach, o piach to chdzi o wiejskich drogach mniej wiecej ubitych ale wm iejscach miekie, zwir. jakies doswiadczenia z jazda i hamowaniem? czy jestem jedyny ktory ma ten problem? I czy lepsza jest szersza opona z przodu czy wesza? dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietiap Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Swego czasu zrobiłem na ETZ250 25tysięcy. Dwa razy zmieniałem oponę tylną. Pierwszy raz na szerszą nazwijmy to wtedy "zachodnią" za drugim razem oryginał. Wyleczyłem się. Tylko oryginalny Metzeler. To jest odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Jak chcesz zakładać opony niskoprofilowe to na przód wchodzi 90/90-18 a na tył 110/80-16.Ja na tył miałem założonego Heidenaua i dobrze się sprawowała oponka i w dodatku tania była(taka tylna jest np.tutaj http://kemot.pl/avo.php? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Na ETZ250 używałem Mitasów z przodu H03 w rozmiarze 3.00x18 z tyłu H06 w rozmiarze 4.00x18. Jeździłem sporo po szutrze i lasach i było o'k.http://www.mitas.motocykle.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 tez polecam Haidenau -przejechalem na nich okolo 20.000, bardzo dobre i tani opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi