mariuszyzfr1 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Jak w temacie, nie migają mi kierunkowskazy tylko świecą ciągłym światłem. Domyślam się że to sprawka jakiegoś przekaźnika? Wie ktoś może gdzie takowego szukać? Chodzi mi o umiejscowienie w motocyklu. I jaki będzie ewentualnie koszt naprawy? A może to tylko problem ze stykami? Motocykl Honda CBR 600 RR 2003 Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Włacz kierunki i wyciągaj po kolei przekaźniki. Po którymś zgasną całkowicie - co znaczy że to ten :-)Do końca nie jestem pewien ale powinien znajdować sie w czasze,z boku chyba lewej strony lub niżej zegarów.Bo w nowszych rr jest już w zegarach przekaźnik Ps. Nie wymieniałeś przypadkiem żarówek na LEDy ? Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez thobeta Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Thobeta zadał dobre pytanie. Chociaż z reguły wtedy ledowe mrugją bardzo szybko.Nie jest to przekaźnik lecz przerywacz.Jeśli zmieniłeś na ledy musisz kupić elektroniczny przerywacz np. na allegro z resztą jeśli uszkodzony masz przerywacz ( a to właśnie obstawiam) to i tak kup elektroniczny. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Kupiłem ją już z nieoryginalnymi kierunkowskazami gdzie z przodu były normalne a z tyłu ledy. I właśnie migały szybciej niż normalnie ale specjalnie mi to nie przeszkadzało. Teraz przód również wymieniłem na ledy i przestało w ogóle migać tylko świeci ciągłym światłem ale nie jestem pewny czy to od zmiany czy od jazdy bez czachy czy nie zostało nic uszkodzone. Dzięki wielkie za pomoc. Wiem już gdzie szukać a że w piątek będę w domu to zobaczę co i jak i w razie czego się odezwe! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Przekaźnik nic Ci nie da. On jest w 99% sprawny. Wepnij rezystory albo kup specjalny przekaźnik pod LEDy Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi