MarcinR Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Aktualnie do sprzętów nie wysilonych tj. wszystkie DT, RS, Sendy nie Sendy 125 i 50'tki , stosunek beny do oleju wynosi 1:50 (5 litrów ; 100 ml oleju) , bo tyle podają dozowniki :) A do innych ... do Cr'ek leją 1:30 , zresztą to jest sprawa indywidualna - można wlewać ile się chce syntetyka (oczywiście z głową), gdyż spala się on razem z benzyną i nie będzie problemu z syfem - a będziemy wiedzieć gdy przesadzimy, bo motor nie będzie chciał jechać. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtEX Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ja bardzo Polecam Castrol Power 1 Racing. Lałem go do DT 125R i w porównaiu do Motula była róznica kolosalna zwłaszcza przy jeździ na niskich obrotach (łatwiej szły do góry) Czyli cechował się lepszym spalaniem http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/STAGING/brand_assets/Castrol/Europe/images/products/mc_power_1_racing_2T_180x32.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 A powiedzcie mi czy nie będzie za mało oleju jak zrobie mieszanke paliwa z mixol'em?? na litr wychodzi 20ml na 1 litr paliwa, tak jak pisze na etykiecie w mixol'u, raz zrobiłem 30ml na 1 litr no i nie źle kopcił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Nie lej mixolu. Po prostu i zwyczajnie. Kup porządny olej i jeśli nie wiesz jaką masz lać mieszankę to przeczytaj temat jeszcze raz uważnie... BA nawet tą stronę tematu wystarczy :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 A powiedzcie mi czy nie będzie za mało oleju jak zrobie mieszanke paliwa z mixol'em?? na litr wychodzi 20ml na 1 litr paliwa, tak jak pisze na etykiecie w mixol'u, raz zrobiłem 30ml na 1 litr no i nie źle kopcił... Wpakowałeś kase w silnik i teraz chcesz to wszystko zniszczyć oszczędnością kilkunastu zł ? Mixola możesz zostawić sobie do kosiarki czy coś, a do silnika kup dobry olej (motul, castrol, ipone, midland, motorex itp itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 ja w moim Simsonie lałem mixol i było spoko , przez długi okres stosowalem też husqvarne i było jeszcze lepiej (reakcja na gaz , zadymienie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Simson okej, bo to nie jest wysilony silnik.Ale zobacz później jaki zostawia nagar w wydechu ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Czemu w serwisowce do mojej CRki 125 podaja taka zaolejona mieszanke ?http://img836.imageshack.us/img836/3048/picture8ox.pngTroche zdziwko - 1:20 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ok, mam zamiar wstawić dozownik z powrotem... ale musicie mi pomóc... nie wiem od czego są te wejścia zaznaczone na czerwono i zielono... brat jest na wyjeździe i nie wiem kiedy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Czemu w serwisowce do mojej CRki 125 podaja taka zaolejona mieszanke ?http://img836.images.../picture8ox.pngTroche zdziwko - 1:20 ? Czytać dokładnie, w nawiasie dalej jest CM type 32:1 czyli mieszanka l:32 dla oleju HONDY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 No tak, ale itak duzo w porownaniu z tym co pisza ludzie tj. 1:40/1:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Bo mówimy o jednostkach homologowanych a nie wyczynowych. Crossy to inna baja i ostatnio nawet była dyskusja o mieszance 1:32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Mowimy o konkretnym sprzecie bez homo - cr 125 i tym co pisza w serwisowce, a tym co polecaja ludzie ktorzy jezdza.Roznica wielka: 1:20/1:32 VS 1:40/1:50To daje 2 razy mniej/wiecej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Widzę ze dalej nie doczytujesz, mieszanka 1:32 jest zalecana dla oleju hondy. Optymalna mieszanka dla oleji typu castrol,motul itp ( mowa o syntetykach ) to 1:40. Teraz wypadało by się dowiedzieć jakie normy spełnia olej hondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 To może ja coś napisze o olejach. Korzystałem dużo z castrola, przepaliłem kilkanaście butelek, efekt - nie polecam. Dużo niespalonej mieszanki, znaczna ilość nagaru w wydechu, tłoczek też zanagażony. Aktualnie przesiadam się na motula, castrola odradzam. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi