czesu88 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 po wymianie tłoka na jedno pierscieniowy,regulacji pompy i wstawieniu nowej tulei cylindra moj kat stracil na mocy 50% nie mam pojecia co sie stalo skoro producent zapewnial ze osiagi znacznie sie poprawia,czy 1pierscien gra tak wazna role w osiagach???co robic,on nie chce jechac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ja miałem tak że złozyłem i moj Kat zyskał 50% mocy.Poprostu źle złozyłem zawór wydechowy moze u Ciebie jest to samo tylko że złozyłeś go i jest teraz cały czas zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jeden pierścień teoretycznie ma za zadanie poprawienie osiągów, w praktyce jest to niemalże niezauważalne. Kto robił ci tuleje i czy zmontowałeś poprawnie zawór wydechowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesu88 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 tuleje robili mi w martin motocykle,z tego co mowili wysylali to do niemiec i czekalem miesiac czasu,a po remoncie chodzil dobrze tylko jak juz sie dotarl zabraklo mu mocy,2 razy go zatarlem,pierscien wprasowywalo mi wtlok ale po oczyszczeniu kanalu i wydobyciu pierscienia zakladalem jak nalezy i chodzil ladnie,,dopiero teraz nagle szlak go trafil,,slaba kompresja i brak sily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 I teraz wszystko jasne, zatarł się na amen, nowy tłok +szlif . W przyszłości mieszanka 1:35, w jakich okolicznościach Ci sie zacierał ? p.s jeden temat starczy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesu88 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 I teraz wszystko jasne, zatarł się na amen, nowy tłok +szlif . W przyszłości mieszanka 1:35, w jakich okolicznościach Ci sie zacierał ? p.s jeden temat starczy :Ptyle ze mieszanka byla 2s:5l to dosyc bogato i na spokojnie wypalil jakies 35 litrow zanim zaczolem wkrecac go na obroty,,moim zdanie to wina tulei jest pewnie zaciasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi