Jaskol1 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Posiadam możliwość sprowadzenia na zamówienie dowolnego motocykla i samochodu z terenu USA. Załatwiam wszystkie formalności aż do rejestracji w kraju włącznie. WIĘCEJ INFORMACJI POD NR. 603929966 Cytuj --- VTX 1800 R --- I'm hooked! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Tez mnie to interesuje. Zaspokoją mnie odpowiedzi na zadane pytania przez Yubego. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskol1 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Posiadam możliwość sprowadzenia na zamówienie dowolnego motocykla i samochodu z terenu USA. Załatwiam wszystkie formalności aż do rejestracji w kraju włącznie. WIĘCEJ INFORMACJI POD NR. 603929966Jakie to są koszty w przypadku motocykla za 4000$I teraz drugie pytanie czy w przypadku motocykla bez prawa rejestracji ( sportowego ) trzeba ponosić także opłaty?Nie ściągam motocykli rozbitych jedynie w całości i bez uszkodzeń jeśli są jakieś rysy wie o nich kupujący przed zamówieniem. Natomiast przy ściągnięciu uszkodzonego motocykla( jak i jakiej kolwiek innej rzeczy) z poza UNI płacisz niestety jak za nieuszkodzony czyli:-Fracht firmie spedycyjnej zależy od firmy ale jest to około 1000 zł za duży motocykl w tym ubezpieczenie -VAT 23% w kraju no chyba że przez Niemcy to 19 % -Cło między 6 a 8 % -Akcyzy nie płacisz na motocykle. Jeśli ściągasz do PL uszkodzoną maszynę przydała by ci się ( dobra wycena ) rzeczoznawcy na podstawie której będziesz płacić powyższe opłaty. Podkreślam jeszcze raz nigdy nie ściągałem rozbitków więc mogę się mylićPozdrawiam PS. Przy ściąganiu pojazdów całe ryzyko i biurokracja jest moim zmartwieniem aż do samej rejestracji.Pozdrawiam. Cytuj --- VTX 1800 R --- I'm hooked! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskol1 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 pytam o sportowy z toru, który jest na sprzedaż w USA, a nie ma dokumentów, bo nie ma numerów, papierów. Oczywiście nie jest kradziony.Czy do tego robi się pełne opłaty.Np: http://forums.13x.com/showthread.php?t=280517 Tez mnie to interesuje. Zaspokoją mnie odpowiedzi na zadane pytania przez Yubego. Witajcie :icon_exclaim: Sorry że dopiero teraz odpisuje ! całkiem mi to uciekło z głowy. Z tego co się dowiedziałem nie ma problemu ze ściągnięciem pojazdu o ile nie posiadał on od samego początku Title w przeciwnym razie (zgubienie, kasacja po wypadku) trzeba wyrobić nowy dopiero wtedy można sprowadzić. Co do opłat motocykla sprowadzanego bez Title, tak samo się je robi jak i z Title. Z tym że taki motocykl kupujemy pewnie taniej i naszą cenę wpisujemy na umowie od której powinniśmy zapłacić VAT i CŁO. Niestety w Polsce na 90 % zapłacimy nie od ceny na umowie a od ceny widniejącej w TARYFIKATORZE :icon_evil: . No chyba że zrobimy to przez Niemcy gdzie ludziom się wierzy.Pozdrawiam Cytuj --- VTX 1800 R --- I'm hooked! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi