Skocz do zawartości

Jaki Kask Prośba O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat co do wyboru kasku. Chciałbym się dowiedzieć jaki kask będzie najlepszy do jazdy lekko - średnio turystycznej oraz miejskiej.

Myślałem o Schuberth c3 oraz shoei quest. Szukam czegoś do 1800 - 2000 zl, a może to jest przesada ? Bardzo proszę o podpowiedzi i własne opinie

Witam,

Mam dylemat co do wyboru kasku. Chciałbym się dowiedzieć jaki kask będzie najlepszy do jazdy lekko - średnio turystycznej oraz miejskiej.

Myślałem o Schuberth c3 oraz shoei quest. Szukam czegoś do 1800 - 2000 zl, a może to jest przesada ? Bardzo proszę o podpowiedzi i własne opinie

Sądzę, że tu nie można przesadzić. Grunt to poprzymierzać kaski i wybrać ten w którym będziesz czuł się najlepiej.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Dokładnie: bez przymiarki nie stwierdzisz.

Przeszukaj forum w temacie wyboru kasku (jak dobrać rozmiar i tak dalej), zebyś nie kupił czegos, co za rok dookoła nagłowie obrócisz ;)

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

Gość Gienek ST

Ja moge tylko potwierdzic to co poprzednicy pisza :smile:Ja sam

mialem podobny :wink: problem , chcialem Shoei Multitec ale

niestety na moj beret :laugh: nie napasowalem tak ze zostalem

przy schuberth-cie i zaopatrzylem sie w C3.

• 2 tygodnie później...
Gość Gienek ST

aha i jak sie sprawdza ten schuberth godny polecenia ?

Co tu duzo pisac :wink: zanim go kupilem zrobilem probne jazdy

w innych szczekowcach,i jak wspomnialem albo nie napasowalem

:blush: albo nie odpowiadal mi, wiadomo dziennie sie takich

rzeczy nie kupuje i lepiej odczekac, dozbierac i uderzyc.

Poza tym 8lat temu kupilem mojego pierwszego schubertha S1

i powiem ,do teraz nic nie trzeszczy,nie gwizda przy szybszej jezdzie, wylozenie(wysciulka)jak w nowym ,kask nie kreci sie dookola bereta :)jedyny minus to kolosystyka- maly wybor

dla niektorych.Ja kupuje zawsze czarne tak ze w moim przypadku

kolorystyka nie gra wiekszej roli.Znowu Inni uwazaja ze

kaski Schuberth wygladaja jak nocnik i po zalozeniu ma sie

takie wrazenie :tongue: no ja jeszcze nigdy nie smigalem w nocniku

tak ze nie moge sie wypowiedziec :wink:

W skrocie :icon_biggrin: jezeli przyszlo by mi kupic kask schczekowiec kupil bym ten sam C3.Niech Ktos nie mysli ze ja chwale bo go mam,jedynie zalecam bo troche doswiadczenia z schuberthem mam.No ale kazdy musi Sam wybrac co najleprzy :)

W takim razie udanego wyboru,a przedewszystkim nic na chamca

i bez przemyslenia :)

Ale sie rozpisalem :blush:

Pozdro.

Edytowane przez Gienek ST

Nie kupuj niczego, czego nie przymierzysz. Opinie kolegów mogą być jedynie sugestiami. Najlepiej przymierz kilka kasków, posłuchaj opinii kilku sprzedawców, potem sprawdź w necie opinie i dopiero podejmij decyzję. p.s. nie wierz w pisaną rozmiarówkę

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja w końcu kupiłem Shoei Qwest i jestem naprawde zadowolony. Wybrałem wzór bez grafiki w jednolitym kolorze (białym) z prostego powodu... szkoda było mi dopłacać 500 zł tylko za malowanie :) Kask w/g mojej oceny jest rewelacyjny. Pomijając kwestię jakości wykonania i dobrych materiałów to jest bardzo cichy oraz wygodny.

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3