Szakal Dąbrowa Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam wszystkich posiadam SUZUKI GSX750F z 1996r. motor chodził i odpalał jak złoto tylko po reg zaworów zaczął ciężko odpalać na zimnym silniku luzy ustawione książkowo zs0,10 zw0,15 jak zimny to muszę go chechłać jak tylko raz odpali choćby na 5sek to dychwi na dotykjeśli ma ktoś sensowny pomysł proszę o pomoc. :banghead: POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ano ja mam pomysl - luzy sa za male. Nie wiem skad wziales wartosci 0.10 0.15 bo wg serwisowki ktora ja mam luzy powinny byc: ssace: 0,10-0,15 wydechowe: 0,18-0,23 z czego lepiej ustawic na wartosc po srodku. Luzy i tak beda sie skracac w miare zuzycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal Dąbrowa Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Widzę że złe wartości mi podano więc jeśli wydechy mam za ciasne to może tak się dziać chyba jedynie kolejna regulacja mnie czeka jak ją dziabnę to odpiszę czy co się zmieniło. :notworthy: :notworthy: :notworthy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dokladnie tak. Sciagnij sobie odpowiednia serwisowke i zobacz jakie powinny byc luzy. Ja te wartosci podalem z autodaty - niby nie powinno byc bledu, ale serwisowka i tak Ci sie przyda na przyszlosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 z tego co wiem bandit 600 gsx600f i 750f posiadaja te same luzy zaworowe o ktorych mowi jimi11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal Dąbrowa Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Luzy poprawione panowie efekt ten sam ale numer laika nie do przyjęciamialem już mało paliwa i jak postał to gdzieś zwietrzało teraz nalałem 15l i pali na dotyk czasem człowieka rutyna gubi sam z siebie się uśmiałem. :) :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi