Przemek PbS Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam ,czytam wszędzie na necie o skrzyniach i nie mam 100 % odpowiedzi. Mam passata b3 1.9 AAZ i mam w nim skrzynie zamontowaną CEY i jest strasznie wolna przy 100km/h mam 2900obr przy 120km/h mam 3300obr. Szukam innej skrzyni z dłuższymi przełożeniami, może mógłby mi ktoś podpowiedzieć na jaką zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jak dla mnie to za wysokie obroty jak na ta predkosc, moze masz skrzynie od benzyny :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Skrzynia CEY jest do AAZ (1.9) np ; http://allegro.pl/vw-passata-b3-1-9-tdi-aaz-skrzynia-biegow-cey-i1479216453.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jestes pewny ze masz taka skrzynie ? Jezeli taka posiadasz i jest to 5 biegowa to widocznie tak musi byc. Jezeli predkosci obrotwoe na poczegolnych biegach dla danych predkosc sa rozne od tych ktorzy maja inni posiadacze paskow to znaczy ze masz inna skrzynie. Cudow nie ma. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 może skrzynia jest taka jak powinna być tylko ktoś w niej kiedyś po majstrował np w dyfrze i dał krótsze przełożenie . ale wszystko to to wróżenie z fusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 W dyfrze paska, to on ma dyfer :icon_question: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 MOC kurcze nie żartuj że trzeba ci to tłumaczyć :eek: To ze ma przedni napęd i mechanizm różnicowy jest wbudowany w skrzyni to słowo dyfer było skrótem myślowym :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Tak Cie sprawdzam :wink: Bo dyfer to jednak zawsze kojarzy sie ze sztywnym mostem. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Bo dyfer to jednak zawsze kojarzy sie ze sztywnym mostem.dobra to sprawdzania ciąg dalszy :icon_biggrin: Czyli jak mam tylny napęd i nie sztywny most tylko niezależne zawieszenie to nie mam dyfra ??? To co mam wtedy ?? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Mechanizm roznicowy. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 pomóżcie człowiekowi a nie teleturnieje urządzacie :icon_biggrin: w dieslu przy 100km/h powinno byc ok 2000rpm... w benzynie ok 3000rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarCrazHa Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Ja tam sie nie znam ,ale to może być coś nie tak ze sprzęgłem hydrokinetycznym(tak to się chyba nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Mi sie wydaje ze takie cuda to w skrzyniach automatycznych :rolleyes: zwanych wlasnie hydrokinetycznymi przekladniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarCrazHa Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Kurcze ,cały czas myślałem że to automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi