IntruzKamil Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam, czy jest ktoś kto jest szczęśliwy ze ma urala?? Ile przed gmp powinien być wczesny punkt zapłonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam, czy jest ktoś kto jest szczęśliwy ze ma urala?? Ile przed gmp powinien być wczesny punkt zapłonu?? Zerknij tutaj Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Granat posiada, Wieczny Student rowniez ale czy sa oni szczesliwi z racji posiadania tego motocykla to trzaby juz popytac u zrodel... :icon_mrgreen: To o co sie pytasz nazywa sie katem wyprzedzenia zaplonu :wink: Tu znajdziesz troche informacji: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=34982 Z tego co kiedys wyczytalem okolo 10,5 - 11 mm przed GMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruzKamil Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Witam, dziekuje za odpowiedz i podpowiedz z tego co pamietam to u mnie znak na kole nabity był w odległości od gmp jakieś 15/16 mm. Ale czy na zapłonie elektrycznym ma to jakies znaczenie skoro tam jest wyzlobienie w tej tulejce na podkładke z "wąsami" która sama ustala polozenie tej tulejki z magnesami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Jezeli jest tylko jedno polozenie wzgledem walu to jedyne o co powinienes sie martwic to aby zamontowac zaplon w odpowiednim suwie danego cylindra. Jezeli natomiast uklad elektroniczny generuje iskre przy kazdym obrocie walu wowczas problem ustawienia zaplonu jest wyeliminowany calkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) Miałem kiedyś urala przez chyba 3 lata głównie jeździłem w terenie z racji braku prawka maszyna fajna zwłaszcza z koszem w zime po śniegu. Problem miałem taki że marne ładowanie było i świece mi padały a po za tym to sama przyjemność z dzikiej jazdy tym tonowym Motocyklem :)Mam Taką książkę ciężkie motocykle radzieckie- Naprawdę polecam, wszystko jest tam wytłumaczone dane serwisowe , opcje zalecane, przebieg historii radzieckich motocykli wiec jesli masz Urala to warto się w nią zaopatrzyć zresztą jest tania Edytowane 6 Marca 2011 przez agent 303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 ciężkie motocykle radzieckieksiążka dobra tylko na sam "start". ma wiele błędów, brak konkretnych danych, wiele, wiele suchych informacji. jeżeli już coś polecać to książkę A.Cichowskiego "Naprawa motocykli", oraz studiowanie różnych for tematycznych. Gośka Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruzKamil Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Siema, ural już śmiga. Objawy są odczuwalne 40 stopni gorączki. Książki to podstawa jakiegokolwiek remontu . Ja wpakowałem kasy trochę w klucze bo chodzenie i szukanie zajmowało mi więcej czasu niż remontowanie. Owszem o książce Winiarskiego i Dmowskiego już postanowiłem dawno ze ja muszę mieć. Natomiast tą co poleca Wild sprawdzę sobie. Mam pytanie takie do was. Czy jesteście w posiadaniu jakich kolwiek materiałów dotyczącyc dniepra?? Interesuje mnie głównie silnik i osprzet. Motocykl jest fajny ale nieorginalny a co najgorsze znowu w czesciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 http://kolyaska.pl/biblioteka.html pozdrawiamGośka Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi