Gość lis_k Opublikowano 9 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2002 Hej, Kupilem motocykl, mam wypelniony PCC-1, umowe, karte pojazdu, dowod rejestracyjny i swistek z ubezpieczeniem, tablice. Motor jest zarejestrowany, ale bez waznego przegladu, ubezpieczenie tez sie skonczylo. Czy przerejestruja mi go bez waznego przegladu :?: Co powinienem teraz zrobic - najpierw urzad skarbowy czy rejestracja :?: Ratuunku, tone w biurokracji :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 9 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2002 Najpierw kochany to przeglad musisz zrobic a potem reszte nie zarejestruja ci motocykla ani zadnego pojazdu silnikowego bez waznego rpzegladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 9 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2002 No to mam zaj...bisty problem, bo moto zimuje w Wa-wie, ja siedze w Krakowie, rejestrowal bede w Tarnowie, a wlasciciel jest za granica. Musze miec przeglad wbity w dowod rej, czy moze byc jakis swistek-zaswiadczenie :?: No i czy jakis "spec" moze mi wbic przeglad bez ogladania sprzeta... Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 9 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2002 Wszystko zależ czy masz znajomości i znajdziesz takiego"specjalistę".Ale bytelka wody ognistej wiele razy przegląd potrafi załatwić :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zrób tak - weź motocykl i jedź na przegląd , nikt ci nie zabroni robić komuś przegląd - ja sam robiłem to wiele razy. Zrobisz przegląd w starym dowodzie, a po przerejestrowaniu bedzie waży rok od daty przeglądu ze starego dowodu. Poprostu wbij przegląd w stary dowód. Przy odległości jakiej mówisz możesz dowód wysłać poleconym i niech ktoś na miejscu ci przegląd zrobi i odeśle dowód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Sidewinder, wlasne tak zrobie. Troche mam opory przed ubieraniem znajomego w ta sprawe, wszak zimno i swieta za pasem. Ale coz, trza ladowac papiery w polecony i zalatwic kwestie. A nie wiecie przypadkiem, czy jest jakis termin od momentu zakupu, w ktorym trzeba sprzet zarejestrowac? W przypadku skarbowki to 30 dni, nie wiem jak z komunikacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 komunikacyjny - 14 dni a potem może być kara , nawet 1500 zł (znam kogoś komu to groziło więc zmienił datę) , lepiej zmień datę umowy, ale wydaje mi się że można zarejestrować pojazd bez przeglądu - byl już taki post. Najlepiej zrób tak - telefon w ręke i dzwoń do wydziału komunikacji lub odrazu z papierami idź do nich i załatw sprawę na miejscu. Może coś da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Daty zmienic nie moge, bo wlasciciel jest teraz za granica, no chyba zebym sfalszowal podpis, czego robic nie chce. Zadzwonilem do komunikacyjnego, teoretycznie jest miesiac, ale kobitka mowila mi ze nie ma problemu z malym przeciagnieciem - nie wyciagaja konsekwencji (na razie). Moge tez zarejestrowac go na czerwone blachy, zrobic przeglad w ciagu miesiaca i dostac czarne, ale to nieznacznie zwieksza koszty. NIe mozna natomiast przerejestrowac go na czarnych blachach bez przegladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 No to w czym problem - zarejesruj na swoje czerowne. Wiec, już wszystko wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 To nie rozwiazuje problemu, ale go odwleka w czasie. Czerwone moge miec przez miesiac, w wiec musze sie wtedy zmiescic z przegladem i de facto wracamy do poczatku. Waz polyka ogon i znow jestem w d.pie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Wydawało mi się że najważniejsze to zarejestrować - potem to już tylko załatwiasz przegląd, a przecież jeździć do kwietnia nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Problemem jest zrobienie przegladu, bo nie bardzo mam teraz czas i checi, zeby jechac do Wa-wy, moge jedynie ubrac w to znajomego. Moto jest 100 % sprawne, wiec nie w tym rzecz. Papiery sa 100% legal. Rejestracja jest owszem wazna, ale takze uzalezniona od przegladu. Nie ma przegladu, nie ma rejestracji. Zrobie se czerwone blachy i bede dalej dumac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Jak masz dobrego kumpla to nie ma problemu - polecony + kasa w obie strony i sprawa załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Dokladnie, a najpierw chyba zrobie czerwone blachy. Wydatek pewnie niewielki, a ja mam spokoj i miesiac czasu.Poza tym od razu wszystko bedzie na mnie zapisane, zrobie ubezpieczenie - slowem full legal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi