Skocz do zawartości

Lagi Suzuki GV1400

kufi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam pytanie o przednie zawieszenie w Suzuki GV1400('89). Moto przy jeździe przy wyższych prędkościach już powyżej 125km/h ,dziwnie się zachowuje przednie zawieszenie-tańczy ,a nie trzyma się drogi.Mój tok rozumowania to to że czas wymienić olej w lagach ,gdyż nie mam pojęcia kiedy to było robione(ja mam ją 3 sezony).I tu jest problem ,bo nigdzie nie mogę znaleść informacji ile oleju powinno w nich być, by było dobrze i jaki olej zastosować- rzadka u nas konstrukcja z lat 80-tych. Jeśli ktoś by miał wiedzę na temat ilości i typu oleju,będę wdzięczny :notworthy:

Edytowane przez kufi

Jak w temacie mam pytanie o przednie zawieszenie w Suzuki GV1400. Moto przy jeździe przy wyższych prędkościach już powyżej 125km/h ,dziwnie się zachowuje przednie zawieszenie-tańczy ,a nie trzyma się drogi.Mój tok rozumowania to to że czas wymienić olej w lagach ,gdyż nie mam pojęcia kiedy to było robione(ja mam ją 3 sezony).I tu jest problem ,bo nigdzie nie mogę znaleść informacji ile oleju powinno w nich być, by było dobrze i jaki olej zastosować- rzadka u nas konstrukcja z lat 80-tych. Jeśli ktoś by miał wiedzę na temat ilości i typu oleju,będę wdzięczny :notworthy:

Zainteresował bym się jeszcze łożyskiem w główce ramy

Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r

Jak w temacie mam pytanie o przednie zawieszenie w Suzuki GV1400('89). Moto przy jeździe przy wyższych prędkościach już powyżej 125km/h ,dziwnie się zachowuje przednie zawieszenie-tańczy ,a nie trzyma się drogi.Mój tok rozumowania to to że czas wymienić olej w lagach ,gdyż nie mam pojęcia kiedy to było robione(ja mam ją 3 sezony).I tu jest problem ,bo nigdzie nie mogę znaleść informacji ile oleju powinno w nich być, by było dobrze i jaki olej zastosować- rzadka u nas konstrukcja z lat 80-tych. Jeśli ktoś by miał wiedzę na temat ilości i typu oleju,będę wdzięczny :notworthy:

Niestety nie mam danych serwisowych do tego motocykla, ale...

watpie zeby to bylo przyczyna takiego zachowania motocykla. Kolo masz wywazone? Opona, lozysko glowki ramy. Zawieszenie tanczy - czyli co sie konkretnie dzieje?

Niestety nie mam danych serwisowych do tego motocykla, ale...

watpie zeby to bylo przyczyna takiego zachowania motocykla. Kolo masz wywazone? Opona, lozysko glowki ramy. Zawieszenie tanczy - czyli co sie konkretnie dzieje?

Opona jak najbardziej jest OK i koło jest wyważone.Łożyska główki sprawdzałem na wiosnę przed sezonem i tez wszystko było Ok.

Może źle sprecyzowałem co się dzieje pisząc że "tańczy"...po pierwsze czuję że słabo trzyma na winklach-zazwyczaj muszę zwolnić(i to znacznie) by spokojnie pokonać zakręt, przy hamowaniu ma straszną tendencje do nurkowania i wpada w jakieś dziwne wibracje na nierównościach,a co się dzieje na "frezach" ...oj lepiej nie mówić ,aż się włosy jeżą :eek: