degustator7 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam wszystkich zorientowanych w temacie. Posiadam honde cbr 600 f1 pc 23. Odkąd ją kupiłem mam kłopot z rozruchem po kilku dniach. CHodzi o to ze gdy akumulator nie jest maksymalnie naładowany nie ma wowczas iskry i nie pracuje pompa paliwa. Nie chce byc typowym "wymieniaczem" i dochodzic do przyczyny wymieniając kolejno elementy. Myśle ze to wina impulsatorów. Sprawdzałem co prawda ich rezystancje i wykazało w normie. W serwisowce wyczytałem dodatkowo ze ustawia sie tam gdzies przerwę ale nie wiem czy jest taka mozliwosc w pc 23. Jesli ktokolwiek mogłby pomoc byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiecha Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Jak Ci sie uda odpalic to sprawdz ladowanie, mozesz tez sprawdzic masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
formoto Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Po zgaszenie moto zdejm klemę minusową z aku i załóż po kilku dniach przed odpaleniem. Jeśli dobrze odpali to znaczy, że prąd "ucieka" z aku na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaczałbym od sprawności akumulatora, bo to najprostsze. Potem dobrze by było podmienić moduł, bo to tu pewnie tkwi przyczyna. Gdy miałem cbr 1000f z podobnych lat, to ona miała dziwną przypadłość, że pierwsze kilka obrotów wału było bez iskry, dopiero po ok 2-3sek wyskakiwała. I tak jeździłem, nie było większego problemu poza tym że nie paliła jak to sie mówi "z dotknięcia". Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi