Marek1994 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dzięki wielkie ;) Można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanak098 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Pozwól że napisze w twoim temacie aby nie zakładać nowego :) Czy motorower może być zarejestrowany na osobe niepełnoletnią?? nie będą robili problemów w WK ani ubezpieczalnia?? Bo chodzi tutaj o to aby szły zniżki tej osobie... Jak ktoś się orientuje to...:) pzdr :buttrock: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Pozwól że napisze w twoim temacie aby nie zakładać nowego :) Czy motorower może być zarejestrowany na osobe niepełnoletnią?? nie będą robili problemów w WK ani ubezpieczalnia?? Bo chodzi tutaj o to aby szły zniżki tej osobie... Jak ktoś się orientuje to...:) pzdr :buttrock: :notworthy: Z tego co pamiętam to bez problemu można zarejestrować na osobę niepełnoletnią , ale mój znajomy który sprzedaje ubezpieczenia ostatnio mi powiedział że zniżki z motoroweru nie przechodzą na motocykl lub auto , nawet chyba z motocyklu na auto nie przechodzą , ale tego dokładnie nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altair64 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Z tego co wiem, kiedys sie tym interesowalem, to mozna kupic i zarejestrowac na malolata. Problem jest tylko podbno ze sprzedaza, poniewaz wtedy jest wymagana zgoda Sądu (zawieranie umów cywilno-prawnych przez nieletnich, czy jakos tak). Ja kupilem i zarejestrowalem na siebie, a jezdzi i dlubie w nim Młody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Z tego co pamiętam to bez problemu można zarejestrować na osobę niepełnoletnią , ale mój znajomy który sprzedaje ubezpieczenia ostatnio mi powiedział że zniżki z motoroweru nie przechodzą na motocykl lub auto , nawet chyba z motocyklu na auto nie przechodzą , ale tego dokładnie nie wiem . W PZU przechodzą. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek2304 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Mam 16 lat i przymierzam się do kupna pierwszego motoroweru - TZR-ki (50ccm). W związku z tym, chciałbym zadać pytanie które mnie nurtuje: Czy mogę zarejestrować i ubezpieczyć pojazd na siebie? Czytałem, że najlepiej jest wziąć ubezpieczenie na rodzica, który byłby ze mną współwłaścicielem. Czy w wyniku ewentualnej szkody z mojej winy na motorowerze, rodzic traciłby zniżki OC na samochód? Wiem że ten temat był poruszany mnóstwo razy, ale nie potrafiłem znaleźć konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez olek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śnieżka Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 w ubiegłym roku kupiłam nowy skuter dla córki, faktura jest na mnie ale skuter zarejestrowany na małoletnią córkę i ubezpieczony w PZU, bez żadnych problemów ani w wydziale komunikacji ani w ubezpieczalni, jak jest potem ze sprzedażą nie wiem bo nie zamierzamy go na razie sprzedawac :) lepiej zarejestruj go na siebie będzie taniej dla kieszeni rodziców, bo jeśli spowodujesz wypadek tata straci zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 jak jest potem ze sprzedażą nie wiem bo nie zamierzamy go na razie sprzedawac :) AFAIR wymagana jest zgoda sądu rodzinnego... ale głowy nie dam. informacja pojawiła się w którymś z poprzednich tematów o sprzedażyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wygląda to tak, że nieletni nie może rozporządzać swoim majątkiem w zakresie sprzedaży. Jego rodzice też nie mogą bo to nie jest ich majątek tylko ich dziecka. Dlatego zgodę musi wydać sąd rodzinny. Znane z autopsji.Często się udaje załatwić to tylko na podpis rodziców pod podpisem nieletniego właściciela, ale to zależy od skarbówki i wydziału komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi