peter205 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam! Chciałbym was prosić o pomoc! Z mojej Emki zaczął wyciekać olej :(, ale niebezposrednio na łączeniu misy oleju z silnikiem (w sensie z uszczelki) tylko ze szpilki, za pomoca której silnik jest przymocowany do ramy?! ;/. Między silnikiem a ramą jest Tuleja dystansujaca wiec za bardzo nie widać (tzn ja nie widzę) o co tam moze chodzić, a zanim to rozbiorę wolałbym się zapytać kogos kto juz z tym robił. Zwracam się z tym do was, gdyż jest to moj pierwszy Motocykl CCCP. Musze sie jeszcze wiele nauczyć. Wczesniej miałem junaka więc myśle, że jakos dam rade to ogarnąc. Prosze o Pomoc! Pozdrawiam! Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Chciałbym was prosić o pomoc! Z mojej Emki zaczął wyciekać olej :(, ale niebezposrednio na łączeniu misy oleju z silnikiem (w sensie z uszczelki) tylko ze szpilki, za pomoca której silnik jest przymocowany do ramy?! ;/. Między silnikiem a ramą jest Tuleja dystansujaca wiec za bardzo nie widać (tzn ja nie widzę) o co tam moze chodzić, a zanim to rozbiorę wolałbym się zapytać kogos kto juz z tym robił. Zwracam się z tym do was, gdyż jest to moj pierwszy Motocykl CCCP. Musze sie jeszcze wiele nauczyć. Wczesniej miałem junaka więc myśle, że jakos dam rade to ogarnąc. Prosze o Pomoc! Pozdrawiam! Piotrek. Szpilki mocujące silnik przechodzą przez blok silnika i w miejscu, gdzie kończy się miska olejowa. Możliwe, że nastąpiło pęknięcie ścianki otworu i olej przecieka do wnętrza otworów. Jeśli wyciek jest z tyłu, to bardziej prawdopodobne, że nastąpił wyciek oleju spod simerringa uszczelniającego koło zamachowe (lub ze skrzyni biegów) i podcieka po śrubie, dając efekt wypływu oleju z zupełnie innego miejsca. Aby zlokalizować faktyczne miejsce wycieku, trzeba wyjąć po kolei śruby mocujące, zabezpieczając silnik podkładkami pod misą, tak by nie opadł. Następnie wytrzyj szmatą otwory i obserwuj. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 może też obciekac po cylindrze,bloku i na szpile,najlepiej benzyną ekstrakcyjną wymyc silnik,ona ładnie wysuszy,wtedy odpalic i obserwowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi